Barça

Un deute pendent

El Barça s’enfronta a la Real Sociedad en la final de la copa, un títol pel qual l’any passat no va poder competir perquè va ser eliminat als despatxos

El partit també serà un test exigent de cara a la final de la Champions de dissabte que ve

“El Barça no pot estar dues temporades seguides sense aspirar a un títol.” Això és el que va afirmar Jonatan Giráldez el 14 de març passat quan li van preguntar per la copa de la temporada passada, de la qual l’equip blaugrana va ser eliminat per l’alineació indeguda de Geyse. Va ser instants després de classificar-se per a la final d’enguany. Avui (19 h), el Barça torna a trobar-se cara a cara amb el títol. Les jugadores tornaran a passar pel costat de la copa quan trepitgin la gespa de La Romareda acompanyades de les seves rivals, les futbolistes de la Real Sociedad de Natàlia Arroyo. No la miraran, però confiaran a aixecar-la amb el xiulet final. Qualsevol espina que hi hagi pel que va passar el curs passat s’arrencarà. El triplet estatal serà una realitat i només quedarà la Champions. I és que la final d’avui també és un assaig general per al que passarà d’aquí a set dies a Bilbao. La Real Sociedad és un dels equips que han aconseguit plantar cara algun cop a aquest Barça en els darrers anys. És, per tant, un test exigent. Per rematar-ho, sortir victorioses de Saragossa implicaria també un reforç moral. Fa dos anys, quan l’equip de Giráldez va alçar la copa per darrer cop, el títol va servir per mitigar una mica la desfeta de Torí. Ara, en canvi, significaria una empenta final per afrontar el gran repte del pòquer i de trencar per fi el malefici que el lliga amb l’Olympique de Lió. La d’avui és una final vital.

Onze de gala, o no

I com a bona final, s’espera un equip amb força titulars. Ara bé, la proximitat de la final de la Champions i el bon rendiment d’alguna jugadora pot afegir alguna modificació en l’onze. El Barça va jugar dimarts a Eibar i diverses jugadores es van quedar a Barcelona. Podria ser una pista de cara a aquesta tarda. Una de les que no van viatjar va ser Clàudia Pina, que està acabant molt bé la temporada. La de Montcada i Reixac, que ha firmat un molt bon curs malgrat no partir d’inici en els partits importants –excepte el clàssic–, podria ser premiada amb la titularitat. Walsh i Paralluelo van ser les úniques jugadores de l’onze de gala que van completar els 90 minuts a Eibar i potser podrien descansar avui. Qui sí que serà titular és Sandra Paños. Ha estat la portera de la competició i podria viure la seva última final sobre la gespa amb la samarreta del Barça, ja que deixarà el club quan acabi la temporada.

Al davant, una Real Sociedad que també viu un final d’etapa. Natàlia Arroyo, bona amiga de Jonatan Giráldez, també deixarà la banqueta del seu club quan acabi el curs. Deixarà enrere quatre cursos brillants en què va aconseguir portar l’equip a la Champions. Les donostiarres no tenen cap baixa per a la final d’aquesta tarda. Jensen, Franssi o Eizagirre són les jugadores que més haurà de controlar el Barça i el principal perill d’un equip que també vol tenir la pilota.

Els duels entre tots dos no deceben, i menys en una final. Espectacle servit a La Romareda.

L’ONZE

Amb la final de la Champions a l’horitzó, hi pot haver algun canvi en l’onze

EL RIVAL

La Real Sociedad de Natàlia Arroyo, que marxa a final de curs, afronta el duel sense baixes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)