Barça

Laporta-Xavi: L’espera desespera

A una setmana per al dia del judici final, Laporta continua desenamorat de Xavi i lligat de mans per la caixa

El president no parlarà finalment avui a TV3 i Xavi fa pinya amb el seu cos tècnic i s’allunya dos dies de les càmeres

A Michael Douglas, interpretant el paper de William Foster a Un dia de fúria (Falling Down, en la versió original, dirigida per Joel Schumacher, 1993), l’atac d’ira li va durar vint-i-quatre hores, comprimides a la gran pantalla en 1h55. Set dies de fúria acumula ja Joan Laporta des de la bufetada de realisme que va sortir de la boca de Xavi Hernández en la prèvia de l’Almeria-Barça, on el tècnic va fer una fotografia verbal de fins a quin punt continua sent delicada la situació econòmica del club en comparació amb altres grans clubs d’Europa, unes paraules plenes de sinceritat que han acabat sent el detonant de tot. Set dies després d’aquella roda de premsa, el president continua enfadat. Ni tan sols haver guanyat els partits contra l’Almeria i el Rayo, haver assegurat el subcampionat i la plaça que quedava lliure per a la supercopa, i el benefici econòmic que aquestes dues coses comporta, ni el simple pas dels dies, han servit per apaivagar el seu enuig intern. Tant és així, que ara per ara el president continua ferm en la seva posició de prescindir de Xavi de cara a la pròxima temporada. Tot pot tornar a canviar per enèsima vegada en aquesta història d’aquí a dilluns, que és la data fixada per a la cimera Laporta-Xavi, però ara mateix pinten bastos per a Xavi Hernández.

Per què esperar a dilluns, després del Sevilla-Barça? Per diverses raons. La més clara: un problema econòmic. Destituir Xavi i el seu cos tècnic val 20 milions d’euros i el Barça no es pot permetre sortir al mercat ja amb una motxilla de menys 20 milions. Laporta està pendent de tancar un crèdit que està negociant i de tancar també el nou contracte amb Nike. Laporta necessita temps. També està centrat en la final de la Champions femenina de Bilbao. Necessita títols. I què millor que una altra Champions, que significaria el pòquer de títols per al Barça de Girález.

Laporta també està jugant les seves cartes. Sap que el temps li juga a favor perquè pot acabar desgastant mentalment un Xavi, obligat a passar cada dos per tres pel judici de les rodes de premsa, mentre Laporta guarda silenci. Dissabte Xavi tornarà a parlar públicament i diumenge també, en la prèvia i després del partit al Sánchez Pizjuán.

Xavi està aguantant molta pressió els últims dies i si acaba sent ell qui fa el pas de marxar com el dia del Vila-real, Laporta s’estalviaria aquests 20 milions d’euros aparentment, perquè Xavi sempre ha dit que si marxava no cobraria l’últim any de contracte. Una altra cosa és si el destitueixen.

Xavi, pacient

Després de la reunió fugaç que van mantenir en acabar el Barça-Rayo, Laporta continua guardant silenci i Xavi i el seu staff han fet pinya. Amb l’objectiu de mínims del segon lloc assolit, Xavi ha concedit festa a la plantilla fins demà, dimecres, i haurà pogut estar dos dies allunyat de les càmeres. Ell continua decidit a quedar-se i ferm en el seu fil argumental: “Per a mi res no ha canviat, i si hi ha alguna novetat, ja ho comunicarem (el club ho comunicarà).”

Internament Xavi se sent reconfortat després dels càntics de suport que va sentir des de la grada d’animació en el partit contra el Rayo, però públicament va traslladar un missatge de suport cap al president dient que no li va agradar que es xiulés una persona vinculada al club, en aquest cas la figura del president. Xavi va demanar unitat. Aquesta està sent la seva estratègia postincendi, esperant reconstruir ponts.

Laporta no anirà a TV3

Avui Joan Laporta estava previst que participés en una taula rodona a TV3, amb motiu del documental El fitxatge (22.10 h), dirigit per Lluís Canut, sobre la figura de Johan Cruyff, però finalment ha cancel·lat la invitació. Estava pactada, però Laporta ha al·legat motius de prescripció mèdica. Diumenge ja va transcendir que el president està en un procés febril, amb atacs de tos, i des del seu entorn expliquen que vol fer net per poder acompanyar el Barça femení a la final de Bilbao.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)