Barça

L’hora de Hansi Flick

La via alemanya. Flick signarà per dues temporades, coincidint amb la fi del mandat de Laporta, i la idea del club és oficialitzar-ho dilluns i presentar-lo la setmana vinent

Surt Xavi i entra Flick. Hansi Flick (59 anys) serà el nou entrenador del Barça i el tercer tècnic de Joan Laporta en aquest segon mandat. A Ronald Koeman el va heretar de l’etapa Bartomeu; a Xavi, vinculat a Víctor Font durant les eleccions, el va escollir com a relleu i ha viatjat de bracet amb ell durant dues temporades i mitja, i ara s’abraçarà a un Flick que sembla que finalment acabarà signant per dues temporades. La intenció inicial del club era que l’alemany signés amb la fórmula d’un any més un segon d’opcional, però sembla que acabaran sent dos anys, coincidint amb la fi del mandat de Laporta, que acaba el 2026.

No hi ha res oficial encara per part del club, que en el comunicat en què va anunciar la destitució de Xavi es va limitar a dir que “en els pròxims dies” s’explicarien “les novetats en l’estructura esportiva”. Res oficial, però sí oficiós.

Tot s’ha accelerat en l’última setmana i Flick és l’home. El club té la intenció de fer-ho oficial dilluns, l’endemà del partit del Barça a Sevilla, i seria presentat la setmana vinent. Pel que sembla, Flick arribaria acompanyat d’un parell d’ajudants. De la Fuente seguiria com a entrenador de porters.

Flick coneix perfectament figures dels vestidors del Barça com Lewandowski, Gündogan i Ter Stegen. Tots tres han de ser pilars en el seu projecte. No sembla que el tècnic arribi a Barcelona amb grans exigències pel que fa a fitxatges, perquè coneix sobradament la situació del club i en aquest primer any arribarà disposat a adaptar-se a allò que li donin. La seva arribada, això sí, podria acostar Joshua Kimmich al Barça.

Hansi Flick va viure en primera persona una de les nits més vergonyoses de la història recent del Barça. Ell era l’entrenador del Bayern en aquell esperpèntic 2-8 de Lisboa. Ara arriba amb la missió de brindar grans nits a tots els culers.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.