Eurocopa

El que ve no serà tan fàcil

L’Spar Citylift Girona no en té ni per començar amb el Ceglèd i el triomf l’envia directament a la segona eliminatòria

No hi va haver partit des del salt inicial i el 6-26 al final del primer quart era explícit i definitiu

És ben bé que els partits s’han de jugar, però també és cert que quan un equip viu les circumstàncies del Ceglèd –eliminat, amb jugadores que marxen i motivació relativa– només falta que el rival s’ho prengui seriosament per convertir l’equip que no s’hi juga res en un sparring. Sigui com sigui, les gironines van ser prou serioses per respectar la competició i respectar-se a elles mateixes, i el premi és aparcar l’Eurocopa fins al 4 de gener, quan començarà l’Eurocopa realment exigent. Si hagués fallat, el càstig era haver de jugar el 14 i el 21 de desembre.

Gairebé que valdria la pena haver reproduït l’estadística del primer quart i no la de tot el partit. Perquè l’Uni va sortir embalat i va atropellar des de l’inici un rival que es va anar desesperant veient que no li sortia res. El 6-26 s’explica pel 3/16 en tirs de camp del Ceglèd –desencert a banda, també hi ha voracitat defensiva gironina–, per les 6 pèrdues i els esquifits 7 rebots. L’Uni va acabar amb 9/20 (inclosos 3/5 triples) i 17 rebots. I la valoració del quart va ser de -4 per al Ceglèd i de 34 per a l’Spar Citylift. I Surís ja havia posat en pista deu jugadores. Totes tenien una valoració millor que el conjunt del Ceglèd.

Tot i els insòlits 20 punts d’avantatge, poc va canviar en el segon quart. Romeo va continuar el recital des del triple (3/4) i Núria Martínez i Buch la van acompanyar. Surís no va tolerar cinc punts seguits del Ceglèd sense aturar el partit (17-35) i a partir d’aquí l’Uni, sumant de tres en tres, es va disparar (23-49). A la mitja part, les gironines havien sumat més punts des del triple (24) que en tirs de 2 (22). Els 8 triples, els 28 rebots i les 11 assistències suggerien una nit de rècords.

L’única gràcia de la segona meitat va ser saber quin rècord queia i quin era el màxim avantatge. El registre que va caure va ser el de la victòria més àmplia en competició europea, mentre que es va igualar el rècord del club en rebot (en totes les competicions) amb 54. I amb +32 (29-61 i 35-67) va començar a pensar en la tornada i en el Cadí la Seu.

29
punts
de diferència donen forma al triomf més ampli de l’Uni en competició europea (+27 fins ahir)
El rival no ha passat del partit ni ha tingut mala actitud, però l’hem collat molt des de l’inici i la diferència ha estat important
Hem dominat el partit des de la defensa i les hem incomodat molt. I ha arribat un moment que s’ha fet obvi que estaven eliminades
Tenim el primer lloc i el premi d’evitar l’eliminatòria del desembre. Hem completat una lligueta notable