Eurocopa

Una bossa d’oxigen

Eurocopa. Victòria imprescindible del MoraBanc, que empata l’‘average’ en el darrer instant després d’un partit farcit de tensió i d’anades i vingudes

MORABANC 83 TORÍ 77

MORABANC ANDORRA:Fernández (19), Blazic (12), Walker (6), Stevic (16), Karnowski (8) –cinc–; Albicy (6), Diagne (6), Shurna, Colom, Jelinek (8) i Copeland (2). 19/41 de 2, 7/25 triples (2 Albicy i Jelinek i 1 Fernández, Blazic i Walker), 24/29 tirs lliures, 34 rebots (8 Stevic i Karnowski), 13 assistències (5 Albicy) i 83 de valoració (26 Stevic).FIAT TORÍ:Garret (17), Vujacic (16), Mazzola (5), Patterson (16), Mbakwe (4) –cinc–; Parente, Poeta, Stephens (3), Washington (8), Okeke (8), Jones i Iannuzzi (4). 19/37 de 2, 7/20 triples (3 Vujacic i 1 Garrett, Stephens, Washington i Mazzola), 18/27 tirs lliures, 25 rebots (5 Washington), 15 assistències (5 Garrett) i 60 de valoració (17 Vujacic).PARCIALS:15-14, 27-17 (42-31); 20-28 (62-59) i 21-18 (83-77).

Van ser dues hores i quart en què va passar absolutament de tot, però al final el MoraBanc i els seus aficionats van sortir-ne amb un somriure. No només per la victòria, bàsica per mantenir-se viu en la competició, sinó perquè el +6 li permet igualar l’average particular amb el Torí (92-86 en la primera volta). I si acaben la fase regular amb els mateixos triomfs –ara els tricolor en tenen un menys a falta de tres jornades–, desempatarà la diferència de punts (-25 pels andorrans i -50 per l’equip italià).

Tensió, errors

Els locals van saltar al parquet responsabilitzats i això els va passar factura en atac (0/5 tirs i 2 pèrdues, en tres minuts). Tampoc estava gaire millor el rival, que tenia Vujacic entonat, però el llast de les pèrdues (8 en el primer quart) va donar molta vida al MoraBanc. De fet, fins i tot van permetre-li adquirir la iniciativa, coincidint amb el plus d’energia que va donar a l’equip l’aparició de Diagne (21-16, 12’). Ja llavors, Shurna hauria hagut de reaparèixer, forçat per la lesió de Copeland en un dit. L’aler pivot tornaria a la pista, però Peñarroya va subratllar que podria tenir “alguna lesió”.

L’equip, ferm al darrere –un rebot en atac concedit i setze pèrdues del rival en l’equador–, va fer forat en el moment que va trobar la clarividència en atac. I Jaime Fernández la hi va donar, participant en quinze dels últims 19 punts tricolor fins a la mitja part, amb 11 punts i 2 assistències: del 23-24 (15’) al 42-31.

Tot semblava que feia ja baixada al tercer quart, en el moment en què va arribar també l’encert de fora (57-42, 26’). Però el Torí va apostar per una defensa zonal i, coincidint amb una tècnica a Jelinek, els locals van perdre el rumb i moltes pilotes i el rival se’ls va tirar a sobre en un obrir i tancar d’ulls (62-59, 30’). El paper de Karnowski als dos costats de camp a l’arrencada de l’últim parcial va tornar a estirar l’avantatge, però Garret i Patterson –i també Vujacic, més tard– havien entrat en joc i estaven disposats a batallar pel triomf o, almenys, per salvar l’average. La defensa italiana, picant molt amb el beneplàcit dels àrbitres, també els va ajudar a tenir-ho a prop (80-77, a 21 segons). En tot cas, els àrbitres van donar un cop de mà xiulant una tècnica a Patterson a 4,5 segons, quan la pilota era del Torí amb +5. Jaime Fernández va fer el tir lliure per empatar l’average i, en l’última acció, Blazic va errar un tir de mig camp.

XIFRES

21
punts
andorrans després de la pèrdua del Torí en el primer partit. Acabaria acumulant-ne 28 al final.
7
pèrdues
del MoraBanc en els últims 4:08 de partit. Els tricolor van sobreviure al final des del tir lliure.
L’equip, excepte en el tercer quart, ha estat sòlid en defensa. Però ens falta encert per fer-ho tot més fàcil