FEB

Sonja Petrovic, el nivell Eurolliga és això

Bàsquet. Fitxatge d’impacte de l’Spar Citylift per a la seva segona aparició en la màxima competició continental, de la qual va ser MVP el curs anterior amb el Dynamo de Kursk

Sonja Petrovic (1,89 m, 1989), la millor jugadora de l’Eurolliga el 2018.

Aquest és l’impacte de l’Spar Citylift per a la segona aparició de l’Uni en la màxima categoria continental. Una referència mundial. I a partir d’aquí, compte enrere perquè la sèrbia debuti a Fontajau amb el campió de lliga al costat de Laia Palau, entre altres. Inimaginable fa un any...

L’Spar Citylift acaba d’anunciar el fitxatge d’una referència internacional, tres cops campiona de la competició per la qual l’Uni va haver d’estar tres setmanes esperant per inscriure’s, un cop alçat el seu segon títol de lliga en nou anys.

Un moviment de primer nivell perquè, a més, l’estrella de la selecció sèrbia, amfitriona del proper Eurobasket; no ocupa plaça d’extracomunitària i permet, doncs, comptar amb una altra jugadora al perímetre que aporti punts a una plantilla que ja comença a fer patxoca.

Èric Surís, renovat la setmana passada té Núria Martínez i Laia Palau –tenien contracte abans que acabés la lliga i la barcelonina va anunciar que exercia l’opció de seguir, al mateix parquet de Fontajau el dia del títol de lliga–, Helena Oma i Nàdia Colhado. Aquest mes de maig, encara, l’Spar Citylift va anunciar el primer fitxatge per al curs que ve: María Araújo (1,88 m, 1997), provinent del Wisla també de l’Eurolliga.

Petrovic va anotar 9 punts en la darrera final de la màxima competició continental, que el Dynamo de Kursk –compartia vestidor amb Marta Xargay– va perdre contra el Iekaterinburg (91-67) amb la sèrbia de l’Spar Citylift en el cinc titular de Lucas Mondelo. Aquest curs, al conjunt rus, Petrovic ha acreditat 12,2 punts, 4,6 rebots ala competició europea. A Rússia, 10,5 punts i 4.

Una era

Sonja Petrovic va jugar al Barça el curs 2006-07, el seu primer club fora de Sèrbia quan tenia 17 anys i, des de llavors, ha marcat una era. El 2009 va ser escollida al Draft de la WNBA per San Antonio Silver Stars després de jugar al Bourges francès. El gruix de la seva carrera el va fer al Spartak Moscou, compaginat amb Chicago Sky. El 2014 va anar a Praga on va jugar tres temporades i va coincidir amb Laia Palau mentre tornava a la WNBA amb Phoenix Mercury (5 punts i 2 rebots de mitjana en 33 partits, fins a la semifinal pel títol) el 2016, quan liderava la selecció sèrbia al bronze en els Jocs de Río. Les dues darreres temporades les ha jugat al Dynamo de Kursk.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)