Mundial

“Una oportunitat única”

Mundial 2019. Marc Gasol considera que amb els Estats Units i Sèrbia fora de combat, el duel de semifinals d’avui contra Austràlia (10 h) s’ha d’afrontar amb la màxima “ambició”

Marc Gasol, un dels pivots més determinants del campionat del món, és eloqüent respecte de l’actitud que ha de tenir avui Espanya contra Austràlia (10 h) en la primera semifinal: “És una oportunitat única i ens volem buidar. No serà un partit fàcil però l’hem d’afrontar amb molta ambició.” Gasol i Rudy Fernández són els dos únics del grup que tenen un títol mundial, el que van conquerir el 2006 al Japó. “Austràlia és el rival més dur dels que ens podien tocar. Per envergadura, per pes, per força són superiors”, remarca el tècnic italià Sergio Scariolo, que destaca la tranquil·litat que els atorga haver complert l’objectiu olímpic: “Estar classificats per a Tòquio 2020 ens allibera.”L’equip que dirigeix a la pista l’exblaugrana i polivalent Joe Ingles i que té com a principal figura al jugador dels San Antonio Spurs Patty Mills, que acredita 22,2 punts en el campionat, és un bloc homogeni que arriba invicte al partit, igual que Espanya, i en el qual també destaquen Andrew Bogut, Matthew Dellavedova i Aaron Baynes. Austràlia, a més, té deutes pendents amb Espanya, que li va arrabassar el bronze a Rio 2016.

Els magnífics petits Campazzo i Laprovittola són un dels grans actius de l’Argentina per doblegar avui França (14 h), liderada pel pivot Rudy Gobert. Sembla, doncs, que la batalla a la pintura es podria decantar del costat francès, tot i’aportació del veteraníssim Luis Scola. França, que també té un perímetre temible amb Fournier, De Colo i Ntilikina, arriba pletòrica després d’eliminar els Estats Units, tot i que els sud-americans van fer fora Sèrbia.

Sèrbia-EUA (94-89)

La patacada dels Estats Units contra França en la semifinal després de 58 triomfs oficials seguits va rebre crítiques al seu país, però va quedar diluïda. Les absències de primeres espases van fer decaure l’interès dels mitjans pel campionat ja abans del mundial. Els EUA ja acumulen dues derrotes perquè ahir van caure contra Sèrbia (94-89), que s’enfrontarà demà a la República Txeca, –ahir va derrotar Polònia (84-94)– pel cinquè lloc. Els EUA lluitaran contra els polonesos pel setè, la pitjor classificació de la seva història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)