Europeu

Nacho Llovet: “Equips amb nacionals són garantia d’èxit”

Preeuropeu 2021. Llovet torna a la selecció i subratlla: “No entenc per què estan infravalorats els jugadors espanyols, si són claus”

L’enfrontament entre la FIBA i l’Eurolliga ha fet que en la màxima competició continental de clubs no es deixin de jugar els partits de classificació per a l’europeu del 2021 quan hi ha les finestres FIBA. Això, afegit al fet que l’NBA tampoc s’atura, fa que el seleccionador Sergio Scariolo hagi de convocar jugadors que en condicions normals no estarien entre els dotze escollits. És el cas de Nacho Llovet, el barceloní del MoraBanc que acaba de disputar la copa i ha ajudat el seu equip a ser semifinalista per primera vegada: “Estem una mica decebuts per com ens van eliminar, però orgullosos d’haver fet un pas més en aquest club.” Sense temps per descansar, ahir es va concentrar a Guadalajara amb setze jugadors més per preparar els dos partits que tenen de classificació –dijous a Romania i dilluns a Saragossa contra Polònia–. Per Llovet, el fet que no hi hagi els jugadors top és una oportunitat per a tota la resta: “Aquí tothom és conscient que si hi haguessin tots els jugadors, molts no hi seríem, i per això ens fa tanta il·lusió jugar a alt nivell contra seleccions que la majoria estan amb tots els seus jugadors bons.” Al pivot català l’oportunitat li arriba en un moment de maduresa: “Em van convocar fa dues temporades quan ja portava sis cursos a l’ACB, en un moment de creixement i és una manera d’aprendre, d’estar amb un entrenador una setmana i adaptar-te a les circumstàncies.” Per Llovet, el nivell de bàsquet que hi ha a Espanya és molt alt i no entén com no donen més oportunitats als jugadors estatals: “S’ha vist els últims anys que equips com el Madrid, el Saragossa, el València... que tenen nacionals, funcionen; a vegades no entenc per què estan infravalorats els jugadors espanyols, si són claus, els clubs que tenen a la seva plantilla jugadors nacionals són una garantia d’èxit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)