FEB

Marc Gasol ‘loves’ Girona

Bàsquet. “Em van acollir com en Marc. Llavors veia molt lluny l’NBA”, diu el pivot dels Raptors sobre què suposa el seu pas per la ciutat

Marc Gasol (2,11 m, 1985) no deixa escapar cap aparició pública per destacar el seu pas per Girona com el punt d’inflexió de la seva carrera esportiva. La més recent, el directe del Twitter de la FEB, en un directe durant el qual el campió de l’NBA i doble campió del món ha afegit un nou episodi a la seva declaració d’amor a la ciutat, on va arribar després de deixar el Barça per la porta del darrere, de la qual marxava com a MVP de l’ACB per emprendre la seva carrera a la millor lliga del món.

“El veig molt bé, hi som des de fa sis anys i hem crescut molt. I a molts nivells”, diu del club que presideix, del qual destaca el moment que viu el primer equip a poques hores –vegeu la peça– de saber si ja puja a la LEB Or: “Hem de veure com acaba l’any, si es juga la fase, que sembla complicat, però estem preparats per fer-ho.” “Pel que fa a la base tenim ganes de créixer. Volem que el màxim de nens i nenes juguin a bàsquet”, hi afegeix.

El moment

“El tercer any en el Barça veia que no tenia minuts, necessitava jugar i pel motiu que fos no ho feia. Per això vaig marxar”, recorda sobre una decisió en la qual l’actual tècnic blaugrana va tenir el seu pes: “Va sortir la possibilitat d’anar a Girona, amb Pesic, Víctor Sada i Fernando San Emeterio. I allà va començar la meva carrera”, explica sobre un idil·li que manté: “Em van acollir com en Marc i hi vaig viure coses que mai hauria imaginat.” “Llavors veia molt lluny l’NBA, però quan no hi ha equip a Girona, en Pau ja no és a Memphis i els meus pares casualment sí, era el moment de veure com ho faria davant de grans pivots, i coneixia la ciutat i la franquícia”, afirma sobre el seu salt a la millor lliga del món, com a MVP de l’ACB i després de rebutjar la tornada a Barcelona. Per compromís: “El Barça em volia repescar el primer any, però havia donat la meva paraula al Girona i tenia recorregut per millorar.”

Les comparacions

“Jo no era el mateix, et dius igual però no era la mateixa persona. Amb 35 anys ho gaudeixes més, amb 21 tot va anar molt ràpid”, afirma Marc Gasol dels dos mundials que ha guanyat, el del 20016 i el del 2019, qüestionat sobre quin valora més. De la selecció estatal destaca: “És un grup molt gran, de molts anys i no es pot comparar amb res.” “En moments de màxima pressió ens unim molt”, argumenta sobre el secret que, segons el pivot dels Raptors, explica l’èxit en campionats internacionals.

COMPROMÍS

“El Barça em volia repescar, però havia donat la meva paraula al Girona”

El segon ascens en tres anys, demà passat?

El Bàsquet Girona serà equip de la LEB Or demà passat si no hi ha les garanties sanitàries que permetin disputar la fase d’ascens abans del 30 de juny. El 25 de maig és la data límit que va establir la comissió delegada de la FEB, fa quinze dies, amb els tres primers del grup d’ascens de la LEB Plata –Múrcia, Girona i Tizona, per aquest ordre– com a equips que pujaran si no hi ha fase. Si n’hi ha, el Múrcia pujaria sense jugar-la i els altres dos que pugen sortirien d’unes eliminatòries amb l’equip gironí a un sol partit, que podrien significar el segon ascens en tres anys. El club de Gasol acaba de celebrar el sisè aniversari de la fundació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)