FEB

L’Uni canvia Surís per Julbe

Bàsquet. L’Spar Girona presenta, aquest migdia, el nou entrenador, l’endemà de destituir el tècnic campió d’una lliga i amb bon trajectòria sempre ascendent a Europa, en el club des del 2016

Alfred Julbe (1960) serà el nou tècnic de l’Spar Girona. L’entrenador establert a Girona relleva Èric Surís (1982), destituït l’endemà de guanyar a la Seu (50-71) i la mateixa setmana que certificava l’accés del club a l’Eurolliga per tercer cop. L’entitat especifica que el gironí, en el club des del 2016, “sempre ha treballat amb professionalitat i dedicació” i li desitja sort en la seva carrera esportiva. L’Spar Girona és quart en la lliga amb 7-1, perquè té un partit menys, demà a Bembibre contra el cuer (1-7), que coincidia amb la prèvia continental.

Química

La decisió, per sorprenent, no és estranya. La direcció del club sempre ha mantingut una relació de confiança i de molt bon tracte amb el seu entrenador, en l’Uni des del 2016 provinent del Salt i el GEiEG. La trajectòria amb Surís a Europa és impecable, cada any millorant l’anterior: des dels vuitens de l’Eurocopa a les semifinals i fent un bon paper en l’Eurolliga la temporada passada. Les negociacions per renovar després de guanyar la segona lliga del club, el 2019, ja es van allargar. I sense acabar la temporada anterior –la derrota en la copa era l’últim partit–, aquest estiu passat encara van trigar més. El gironí, amb mercat sobretot a l’estranger (França) també va entrar en l’òrbita FEB els dos darrers estius.

La qüestió és el potencial de la plantilla de l’Spar, amb primeres espases, i que les expectatives no s’acabessin de veure traduïdes en partits puntuals i amb títols en joc com ara la copa –la pedra a la sabata d’Èric Surís, que n’ha perdut quatre– i la semifinal de la supercopa en l’inici de curs, sense fer pretemporada –cap amistós– i contra l’Avenida de Roberto Íñiguez, campió de lliga en l’Uni el 2015 i la plantilla ja rejovenida.

El moment

La incertesa que afecta tots els àmbits de la societat fa que, si ara mateix s’acaba la lliga, l’Spar Girona no accedeix a l’Eurolliga ni per la prèvia, per la derrota en l’últim partit a Fontajau contra el València (58-68). L’equip està en fase de construcció encara, més amb l’aterratge d’una figura tan influent en joc com Chelsea Gray. I aquí cobra valor fer el canvi en aquest moment, amb un partit de lliga demà i un altre a Fontajau divendres –a porta tancada–, abans de l’aturada FIBA. El format de bombolla de la competició continental, concedida a Girona d’aquí un mes, és d’una exigència que pot haver precipitat la decisió. Com tenir un relleu de les garanties de Julbe, amb qui la direcció del club ha mantingut sempre un bon tracte. L’experimentat i prestigiós tècnic va entrar en l’estructura esportiva de l’Uni el 2010, entrenant el júnior i fent tecnificació individual a jugadores com ara Anna Carbó. Format en el Joventut, va ser en el Valvi (1989-1993), en què es va fer gironí, i ara agafa les regnes del projecte femení a la ciutat, després de passar per Saragossa, Càceres, Andorra, Mèxic, el Barça B i el Llemotges, la temporada passada.

CONEIXENÇA

El nou tècnic de l’Spar Girona va estar en el club el 2010 en el júnior i fent tecnificació
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)