LEB Or

Recital del Girona en el retorn del públic a Fontajau (93-73)

El Tizona ha resistit fins al descans però la defensa, el joc col·lectiu i un gran Rozitis (18 punts, 9 de 9) han trencat el partit

El Bàsquet Girona s’ha estrenat en la segona fase amb una brillant victòria contra el Tizona Burgos (93-73) en el retorn del públic a Fontajau, que ha acollit uns 600 seguidors àvids de retrobar-se amb el seu equip a la LEB Or. El partit s’ha trencat en la segona part després d’un inici frenètic dels gironins en què han deixat sense resposta els visitants. L’empenta de Cosialls, el punts de Rozitis a la pintura (18 punts, 9 de 9), la millora en la defensa i les bones decisions en atac han estat factors determinants en un duel on també ha brillat Barral (10 punts i 6 assistències) i Busquets (17 punts i 4 rebots).

El Girona ha començat amb bona dinàmica, una cistella de Rozitis i un triple de Busquets, però la resposta dels visitants ha estat letal, un 0-10 que ha obligat Marco ha demanat temps mort. El partit s’ha convertit en un intercanvi de cistelles agraït pel públic, sobretot després de dos triples seguits de Sàbat (pescant ell mateix un rebot en atac) i Busquets (20-17). L’equip ha controlat més bé el rebot que en els primers minuts, tot i la presència poderosa del center visitant Barro.

En el segon quart s’han viscut bons minuts de l’equip de Marco amb Barral lluint-se amb assistències marca de la casa. La segona unitat ha respòs i després d’un triple de Jónsson i una esmaixada de Cosialls els gironins han recuperat la iniciativa (35-30). Rozitis ha fet un coast to coast que ha arrancat una altra ovació i la màxima diferència ha arribat amb una cistella de Faye (45-36). Els visitants, però, no s’han deixat intimidar i han respòs amb un 0-8 rematat amb un triple sobre la botzina de Martínez (45-43).

El Girona ha estat un vendaval en el tercer quart. Liderat per la rauxa i també l’encert de Cosialls i per Rozitis, en la seva millor tarda a Fontajau, ràpidament ha fet forat. Un contraatac de Sàbat ha disparat la diferència (58-46) contra un rival obcecat en els triples. Rozitis, a més, no ha parat d’anotar i els visitants s’han quedat sense resposta.

Barral també s’ha afegit a la festa no només repartint sinó anotant i marcant el tempo en el darrer quart contra un rival conscient del seu destí, sobretot quan s’ha vist 18 pe sota després de triples de Busquets i Schaftenaar (86-68).