LEB Or

El Girona encaixa la tercera derrota seguida a Ourense (73-71)

El Girona ha perdut a Ourense i enllaça el tercer partit seguit sense guanyar i, com en els anteriors, en un final ajustat.

Sorpresa

Marco, sense Sevillano ni Barral que ni tant sols eren a la banqueta, ha apostat per Adrià Moncanut en el cinc inicial i, els locals, han anotat amb dues suspensions davant el base format al club gironí, que després anotava el 4-2 sota el cèrcol assistit per Cosialls i li tornava l’assistència a l’aler pivot de Sant Cugat (4-5 a 6:52).

La pressió dels locals i el desencert visitant ha obert un 8-0 de parcial, amb tot el cinc inicial vermell canviat menys Jónsson (12-5), que s’asseia per Busquets en l’addicional de Logan (12-9). El primer quart s’ha acabat amb 14-10 amb el primer tir lliure de Rozitis al quart intent i Moncanutencistellant de camp propi, fora de temps.

L’oasi

Tres triples seguits e tres homes diferents obligaven Marco a aturar el rellotge a 7:20 pel descans (27-16) i Schaftenaar com a únic argument ofensiu (19-14 i 22-16). El triple de Sàbat el replicava Uriz (30-19). El sisè triple local consolidava la diferència (36-23) i era a camp obert quan el Girona anotava (33-23 Logan i 36-25 Logan). El segon triple de Cosialls i la defensa zonal era l’oasi al desert, perquè després de l’entrada de Sàbat (38-30) Mazaia feia el seu quart triple en quatre intents i Faye baixava de la barrera psicològica d’ofensiu (41-32) al descans.

Una altra cara

Sàbat a l’inici del tercer quart (41-34) reduïa més el marge i entre el tercer triple de Cosialls i un 2+1 de Logan el partit canviava de cara amb l’1-8 vermell (42-40). David Navarro de 6,75 m feia el 47-40 i Jónsson també de lluny amb el seu cinquè punt seguit el 51-46 era l’últim en anotar al tercer quart.

Estira-i-arronsa

Rozitis i Jónsson feien el 51-50 a l’inici del darrer quart i després de tècnica a Marco els locals lligaven un 5-0 amb triple de Tomàs i entrada de Dimitrijevic. Logan de 6,75 m i Sàbat després de recuperació empataven a 56 a 7:03.

Rozitis de 4,6 m 60-57 i d’ofensiu el 60-59 a menys de 5 minuts. Els primers punts de Busquets són el 62-61 en un intercanvi que amb el tir lliure de la tècnica local Sàbat empatava a 64.

Concurs de triples

El base de Llagostera amb triple (66-67) i addicional (66-68) a 1:40 posava el Girona per davant per primer cop des del 4-5. Uriz de tres ha respost després de temps mort local (69-68) i Busquets des d’un lateral s’estrenava de tres a poc més d’un minut (69-71). Joan Tomàs amb un triple frontal a 43 segons mantenia el pols (72-71).

Busquets ha fallat el triple i quan pressionava amb els locals sense passar de mig camp al límit dels 8 segons feia falta a 15 segons i mig. Uriz ha fallat el primer tir lliure d’una falta posterior de Sàbat (73-71) i el Girona ha disposat de possessió a 13.91. Pep Busquets ha fallat l’entrada i Jónsson el tir a la desesperada de l’ofensiu.