Lliga femenina

Sant Jordi en tres dies

L’Spar Girona perd l’anada de la semifinal després d’un molt bon inici (12-4 i 26-6) i una molt mala segona meitat (50-66)

La reacció al final després d’un 10-0 deixa la sèrie oberta per a la tornada

Spar Girona 64 València 73

SPAR GIRONA:Elonu (13), Vasic (8), Eldebrink (3), Gray (14), Reisingerová (14) –cinc inicial–; Palau (5), Labuckiene (5), Flores i Ferrari (2). 21/47 de 2, 5/18 triples (Elonu, Eldebrink, Gray, Reisingerová i Palau), 7/13 tirs lliures, 32 rebots (9 Elonu), 8 assistències (3 Vasic) i 46 de valoració (18 Elonu).VALÈNCIA BASKET:Ouviña (13), Allen (10), Casas (15), Trahan-Davis (10), Gulich (8) –cinc inicial–; Gómez (5), Romero (3), Juskaite, Carrera (4) i Gil (5). 25/49 de 2, 4/12 triples (Ouviña, Allen, Gómez i Romero), 11/14 tirs lliures, 33 rebots (7 Ouviña, 11 assistències (3 Ouviña i Casas) i 83 de valoració (25 Ouviña).PARCIALS:21-13, 13-15 (34-28), 7-18 (41-46) i 23-27 (23-27).

L’esperit amb què l’Spar Girona va guanyar la copa el 7 de març a València és el que jugadores i cos tècnic apel·lava en la xerrada postpartit al vestidor de Fontajau. Ben bé mitja hora que es tancava amb els aplaudiments que se sentien a la sala de premsa, molts minuts després de la compareixença de Rubén Burgos i Queralt Casas –la bescanonina reconeixia com li costa, sempre, jugar a casa–. Ho explicava Julbe i ho deixava encara més clar Vasic, els pesos pesants del vestidor hi van dir la seva. I la consigna és repetir el patró de joc, global i des de la intensitat col·lectiva, que permeti superar moments puntuals de manca d’encert. “Hem de fer un pas endavant i assemblar-nos a l’equip del qual tothom va parlar en la copa. I no per guanyar un partit o un altre, sinó per una globalitat.”

El cert és que 9 punts no són res vist els 16 que tenia el València a 2:34 i en el segon contraatac seguit de Raquel Carrera, deixant la safata després de pilota recuperada a camp propi. El 10-0 i la darrera acció de Palau són el que feien que Casas s’acabés lamentant de no haver tancat la sèrie. Perquè la tenien...

Posar-se al dia

L’Spar Girona feia gairebé tres setmanes que preparava el partit i, com no podia ser d’una altra manera, l’inici va ser boníssim. Reisingerová era la primera a repetir cistella (10-4) a 6:13 per acabar el quart i amb l’Uni mossegant –Vasic a terra, a mig camp, per una pilota amb Ouviña– i la sèrbia en suspensió (12-4) afegint-se a la txeca. Allen també repetia (12-6) quan Gil ja havia entrat per Celeste (5-2). Julia marxava amb la primera i 7 punts (15-8 assistida per Gray a la transició) a 3:47.

Elonu al límit de la possessió resolia el primer tràngol que advertia Julbe en la prèvia (17-8) assistida per Palau, i Ferrari en suspensió tancava el marcador d’un primer quart d’un sol color, el vermell (21-13). El triple de Palau castigant la defensa del bloqueig per darrere (24-16) replicava el de Gómez que obria el segon quart, i entre Vasic i la capitana forçaven dues pèrdues més en la transició visitant. Elonu quan entrava Trahan-Davis i Casas i Ouviña quan eren Eldebrink i Gray les que sortien marcaven les rotacions d’un partit que passava a mans visitants perquè les locals no trobaven l’anella després d’establir la màxima en 10: 26-16 Reisingerová a 5:44 (9è punt). El 28-20 de Gray de costat a costat era l’única cistella en joc fins que Vasic, en suspensió, tancava la primera meitat 34-28.

Acció-reacció

La segona era dramàtica. Allen de tres consolidava la iniciativa visitant després d’un inici de tercer quart nefast pel que fa l’arbitratge, amb faltes i tècnica a Julbe poc justificables. Només Labuckiene encistellava fins que Reisingerová ho feia a dos minuts (41-44) mentre l’alera australiana i el parcial es disparava a 5-18 (41-46). L’Uni anotava en accions individuals (Reisingerová de triple frontal 50-60)prèvies al punt d’inflexió (50-66, Carrera). El 10-0 amb triples d’Elonu i Gray després de recuperació reduïen la diferència. I mostraven el camí a seguir en el que pot ser la llegenda dels tres dies. Com la diada d’aquest any.

És un partit dolent nostre i bo del València. És així de senzill si mirem tot el partit, que són 40 minuts i 80 aquest
Alfred Julbe
La defensa al tercer quart ens ha donat confiança però és un partit llarg de 80 minuts. L’eliminatòria continua oberta
Rubén Burgos
Si el València ens ha guanyat de 15 la segona meitat, ho podem fer nosaltres. Moments durs com aquest ens ajuden
Sonja Vasic

LA DADA

És normal tenir nervis al principi però tot i començar malament hem sabut reaccionar. No hem estat llestes al final
Queralt Casas
30
minuts
és el temps que va estar al vestidor tot l’Uni analitzant el partit amb el segon partit a l’horitzó
Patrocini

Primera rotació de Laia Flores

“Hem començat bé i anotant, però després ja no ens han entrat els tirs” és el que apunta Laia Flores a Teledeporte després del seu debut amb l’Spar Girona. La base mataronina entrava a 1:18per acabar el primer quart juntament amb Vasic per completar la rotació de tot el cinc, en què Gray i Elonu s’asseien per primer. Flores, el fitxatge de la qual s’anunciava avui fa una setmana, no va mirar cistella en 5:09 –Eldebrink i Gray entraven per ella i Palau a 6:10 pel descans– però sí deixava l’acció que provocava passes a Juskaite en un bon balanç defensiu com a primera acció de mèrit. Flores, inèdita en la segona meitat, es mostrava satisfeta que l’equip hagués pogut retallar distàncies als últims minuts del partit.