LEB Or

El Girona tomba el Melilla (77-63) i segella la permanència

L’equip ha sabut patir a Fontajau, ha trencat la ratxa de quatre derrotes i aspira a jugar ara el “play-off” d’ascens

El Girona ha guanyat contra el Melilla una vertadera final (77-63) aquest migdia a Fontajau, un triomf que li assegura pràcticament la permanència i li permet encarar la jornada final a Cáceres amb possibilitats de lluitar pel primer lloc del grup, fet que li donaria accés al play-off d’ascens a l’ACB. L’equip, que ha trencat la de quatre derrotes, s’ha sobreposat en el darrer quart a una situació perillosa (53-36) i ha passat per sobre dels visitants. Barral (12 punts i assistències) ha fet el seu millor partit amb l’equip. Rozitis (15 punts i 7 rebots) i Cosialls (12 punts i 3/4 triples) han estat també decisius.

Molts nervis de sortida en els dos equips, erràtics en el tir. El Girona ha buscat Rozitis, ben col·locat sota el cèrcol, però el pivot no ha trobat la cistella fins el quart intent. Logan, després del segon triple, ha marcat la màxima diferència del primer quart (14-8). Els de Marco han defensat bé, amb moltes ajudes, però els ha costat déu i ajuda tancar el rebot (5 en atac del Melilla) i això els ha abocat a jugar en estàtic, on no es troben còmodes. La sortida de Cosialls i Barral en el segon quart ha estat clau. El de Sant Cugat ha clavat dos triples seguits (22-12) i l’argentí ha donat un altre aire a l’equip i després d’una cistella de mèrit i una assistència brillant a Rozitis l’equip ha assolit la màxima diferència (26-15). El letó (4 de 4 en el segon quart) s’ha fet valer i l’equip ho ha agraït ja que els tiradors exteriors no han vist cistella. En el tercer quart el Melilla ha capgirat el partit amb un 4-14 en els millor minuts de Nedovic i el duel ha entrat en una nova dimensió (53-56). En els minuts finals la defensa gironina, la direcció de Barral i els punts de Cosialls i Rozitis han acabat sentenciant el duel amb el suport de l’afició, un defensor més.