Eurolliga

Per 24 hores

Colònia posa fi demà a la prohibició de públic en esdeveniments esportius interiors i l’EHF pot posar 1.500 espectadors en la final a quatre d’handbol el 12 de juny

L’Eurolliga tancarà amb nota alta un curs duríssim perquè s’ha pogut jugar la fase regular, els quarts i una final a quatre de primer nivell. És cert que sense públic i en un escenari com el Lanxess Arena, una instal·lació modèlica, el segon recinte més gran d’Europa, amb capacitat per a 18.000 espectadors i un ambient increïble, només superat per l’O2 de Londres i al davant dels de Praga o Berlín. Però el destí va fer que ahir les autoritats del land del Rin del Nord-Westfàlia anunciessin que a partir de demà els esdeveniments esportius interiors ja poden començar a tenir públic. Això afecta directament la final a quatre d’handbol, que s’ha de disputar el 12 i 13 de juny, d’aquí dues setmanes, i que podrien presenciar un màxim de 1.500 espectadors si l’EHF ho considera oportú. Així ho van comunicar a l’organització després que el govern alemany confirmés que durant cinc dies hi ha hagut un descens de l’índex de risc de brot, que ja se situa per sota dels 100 punts, cosa que no havia passat fins ara.

Des de l’organització de l’Eurolliga van lamentar la mala sort, sobretot després d’estar tot el curs preparant aquest esdeveniment. L’ens de la màxima competició continental va treballar amb set escenaris diferents –pavelló ple, 50%, 25%, 10%....– però al final el mateix land ho va desestimar. Des de l’Eurolliga es va subratllar que Colònia ja feia molts anys que anava darrere de ser l’escenari d’una final a quatre i després d’haver-se d’ajornar la del curs passat, es va optar per celebrar la d’aquest curs hi hagués o no públic. El Lanxess Arena és el pavelló amb més esdeveniments d’Europa i l’agenda està molt plena. Tot i que l’alcaldessa de Colònia, Henriette Reker, va anunciar que espera que Eurolliga, Lanxess Arena –pavelló privat– i govern de la ciutat es reuneixin per parlar de repetir la final a quatre aviat. La realitat és que ara mateix hi ha sobre la taula molts altres escenaris, tant pavellons nous que s’estrenaran aviat, com el de València, o ciutats que tenen un paper important en el patrocini de la competició. En tot cas, sembla que com a mínim l’handbol podrà tenir algun seguidor. En bàsquet n’hi ha hagut zero.

18.000
espectadors
és el límit de públic en esdeveniments esportius
2n
pavelló
més gran d’Europa darrere l’O2 de Londres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)