Europeu

Sonja Vasic, per sempre

Bàsquet. Sèrbia és campiona d’Europa amb l’alera MVP del torneig que s’acaba amb la cinquena final seguida perduda per França (54-63)

Sèrbia és campiona d’Europa per segon cop, després de ser-ho el 2015, quan també va superar França en la final. La selecció francesa ha perdut les darreres cinc finals –les altres tres contra Espanya– i, en aquesta de València, Sonja Vasic alçava el seu segon títol aquest 2021 a la Font de Sant Lluís i era la MVP de la final, amb 12 punts i 20 de valoració. L’alera, que tanca la seva carrera aquest estiu a Tòquio i ha jugat els dos darrers cursos a l’Spar Girona, era escollida la millor del torneig i en el cinc ideal. Bèlgica va guanyar el bronze amb el 69-77 sobre Bielorússia.

Sèrbia va imposar el seu pla de partit des del primer quart (11-14), anul·lant el joc interior francès. Un parcial de 0-13 (18-31) abans del descans donava la iniciativa a l’equip de Marina Maljkovic, malgrat els punts de Michel i Krajisnik (26-31).

La defensa de sèrbia tornava a ser asfixiant a l’inici del tercer quart i, en atac, Vasic i dos triples seguits de Dabovic disparaven la màxima (26-39), que arribaria als 15 després de temps mort francès (26-41 Anderson). Nevena Jovanovic després d’un nou temps mort francès començava a encarrilar el triomf (28-46) perquè la reacció de França servia per ajustar la diferència a la desena.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)