LEB Or

Quina beneïda normalitat

Bàsquet. El segon curs del Girona en la LEB Or, que comença a Azpeitia, té el format tradicional, dos equips pugen a l’ACB i tres perden la categoria

“Estic content, primer, pel format de la competició. Poder jugar un grup únic i tots contra tots fa que la competició pugui ser més vistosa, fàcil i entenedora per a tothom. I més justa per a tots perquè jugarem tots contra tots.” És la primera valoració de Carles Marco al calendari del que serà el segon curs del Bàsquet Girona a la LEB Or, que comença el 10 d’octubre a Azpeitia. Els gironins visitaran el Juaristi, que el curs passat va pujar de LEB Plata i, en fa dos, va superar el Girona en la final de la copa. El primer partit a Fontajau serà el 13 d’octubre, i el rival serà el Prat, un altre ascendit en el que serà el primer duel català del curs.

“Hem de jugar contra tothom i és difícil dir, ara, si és bo o dolent. Hem de veure com es completen les plantilles, acabar de fer la nostra i treballar dur en la pretemporada i des d’ara mateix per començar el millor possible”, aprofundeix el tècnic badaloní sobre la que serà també la seva segona temporada en el club. Marco apunta que en la primera volta nou partits són a casa i que poder jugar, per les festes de Nadal a casa, és una bona notícia pel que fa a la conciliació familiar. L’equip vermell tindrà dos partits seguits a casa –dies 19 i 21–, tancarà el 2021 a Lleida i obrirà el 2022 a casa amb el Melilla. “Ja anirem veient com són els equips, hem de pensar en nosaltres i començar el millor possible”, sintetitza l’entrenador.

Després dels dos grups i les dues fases del curs passat, la lliga torna a tenir el format de grup únic, amb 18 equips i 34 jornades. Hi ha dues places d’ascens a l’ACB i tres equips perden la categoria. Puja el millor de la fase regular i el vencedor d’un play-off que disputaran els que acabin del segon al novè. La lliga s’acaba el 20 de maig i les eliminatòries per pujar tenen quarts de final i una final a quatre abans de Sant Joan (18 i 19 de juny). La primera fase es tanca el 21 de gener i els dos primers disputen la copa.

LA REACCIÓ

Un grup únic i tots contra tots fa que la competició pugui ser més vistosa, fàcil i entenedora per a tothom. I més justa
Carles Marco
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)