Més bàsquet

Un triomf hegemònic

Bàsquet. Quart or seguit, el setzè, per als Estats Units, que en la final supera França (82-87), contra qui va perdre en el primer partit dels Jocs

Estats Units tanca els Jocs amb la medalla d’or després de superar França, contra qui va perdre en el primer partit. És el quart que guanya EUA de manera consecutiva i el setè des de Barcelona 92 amb l’entrada dels jugadors de l’NBA. Hi ha el parèntesi d’Atenes (amb triomf de l’Argentina), però són 16 títols olímpics en 20 edicions –l’URSS (2) i Iugoslàvia (1) tenen els altres.

França no es va rendir mai i fins i tot es va acostar en el marcador a mitjan darrer quart (70-73, triple de Ntilikina). Un 0-6 semblava decisiu perquè EUA recuperaria els 10 de marge (72-82, Tatum de tres). Un darrer triple d’Evan Fournier (78-84 a 1:08) i De Colo de tir lliure van situar el 82-85 a 10,2 segons en una acció en què després de pèrdua nord-americana en el servei de fons Ntilikina va tenir el triple lateral per posar-se a dos. Kevin Durant, present en els tres últims ors, va anotar 29 punts i Jayson Tatum 19. França, amb tres plates olímpiques, va tenir Fournier i Gobert amb 16.

Els bronzes

Patty Mills (42 punts) és el motiu pel qual Austràlia té el seu primer podi en el torneig masculí i Eslovènia, que debutava en uns Jocs, acaba quarta amb Luka Doncic autor de 22 punts. En el torneig femení, França es va revenjar de la darrera final de l’europeu amb Sèrbia (76-91), en el que va ser el darrer partit de Sonja Vasic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)