NBA

Marc aposta pels Lakers

Bàsquet. El jugador ha confirmat a la franquícia que vol complir la temporada de contracte que li queda en un equip que es reforça amb llegendes de l’NBA com Westbrook i Anthony

Marc Gasol (36 anys) va deixar clar després de l’eliminació en els quarts de final dels Jocs contra els Estats Units que havia arribat l’hora de girar full en l’etapa de la selecció espanyola, però a Los Angeles (NBC i ESPN) ja donen per fet que jugarà una segona temporada als Lakers, tot i que la franquícia va fer un intent de traspàs als Timberwolves, l’equip de Ricky Rubio i el nou destí de Leandro Bolmaro.

Gasol, també president del Bàsquet Girona, té raons esportives i econòmiques per allargar un any més la seva trajectòria a Califòrnia. A l’Staples Center té garantida una temporada més amb 2,7 milions de dòlars, un dels principals obstacles que s’ha trobat el mànager del Barça, Joan Carles Navarro, amic personal del jugador, per mirar de repatriar-lo a Catalunya. El jugador va acabar decebut el curs passat esportivament perquè va començar de titular amb Frank Vogel al costat d’Anthony Davis, però amb el transcurs dels partits –sobretot en el play-off– va acabar cedint el lloc al jove Andre Drummond. Al costat del mateix Davis i de LeBron James, el protagonisme ofensiu del català va ser fins i tot inferior al previst (5 punts i 5 rebots), amb un encert inferior al 50%, i l’equip no va trobar en cap moment la sintonia de la temporada anterior, quan va alçar el títol en la bombolla de Florida.

Howard i Anthony

Drummond ha estat traspassat als 76ers –un rival menys per a Gasol–, però Vogel ha aconseguit que el veterà Dwight Howard s’incorpori un altre cop a la causa. La seva idea, segons els periodistes que segueixen l’equip, és repartir els minuts entre Gasol i Howard en la posició de 5, dos jugadors de característiques molt diferents. El gran reforç de l’equip, amb tot, no serà a la zona, sinó a l’exterior. L’arribada de l’all-star Russell Westbrook (Washington) ho canvia tot. L’equip uneix tres anotadors compulsius. Tot i les crítiques que rep l’escorta pel seu poc encert en els triples (31,5%), la temporada passada va repartir més assistències (11,7) i va agafar més rebots (11,5) que mai. El joc de l’equip donarà un tomb. Ha perdut, a més, Alex Caruso, que se’n va a Chicago; Kyle Kuzma (Wiards), i està pendent de renovar el base alemany Dennis Schörder. Hi ha arribat, a més, una altra llegenda de la lliga, Carmelo Anthony (37 anys), que ha firmat pel mínim (1,6 milions) per guanyar el seu primer anell en la seva vintena temporada a l’NBA. Hi haurà un grapat de jugadors, que han de ser decisius, per sobre dels 35 anys, un detall no menor en una lliga amb tants partits.

LA DADA

6
‘all-stars’
tindran els Lakers: LeBron, Carmelo Anthony, Marc Gasol, Westbrook, Howard i Davis.

El contracte de Doncic, una bogeria

Luka Doncic, la gran figura de la selecció eslovena i dels Dallas Mavericks, amb només 22 anys, ha signat un contracte per cinc anys i 207 milions de dòlars. De fet, una delegació del club s’ha desplaçat expressament a Eslovènia per tancar l’acord. “És un moment molt especial. Gràcies, Dallas, per oferir-me això. Mai hauria imaginat que em passaria. Jo només somiava jugar a l’NBA. Ara puc signar una extensió amb els Dallas Mavericks per cinc anys. Mai vaig tenir dubtes. Sempre vaig voler firmar”, va dir Doncic, que va formar part del Real Madrid com el pivot Usman Garuba, que marxa als Houston Rockets.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)