Eurolliga

Passió turca a Barcelona

La dona del nou pivot del Barça procedent de l’Efes Sertac Sanli té un principi d’acord amb el CVB Barça de voleibol a la superlliga

Ell és campió de l’Eurolliga i la receptora Ece Hocaoglu es va endur la copa CEV amb el Sistem Yesilyurt Istanbul contra l’Alba Blaj

Ara que les històries d’amor de les sèries turques han envaït la graella televisiva com una gota xinesa, una parella d’esportistes d’aquell país aterra a Barcelona i al Barça amb un guió original. El pivot de 30 anys acabats de fer dijous passat i 2m13 procedent de l’Efes Sertac Sanli és un dels reforços del conjunt de Saras Jasikevicius, amb un contracte fins al 30 de juny del 2023. Un interior que ha d’aportar lluita i equilibri, potència física. Ve acompanyat de la seva dona, Ece Hocaoglu (Bursa, 1994), jugadora d’elit de voleibol d’1m89 que té un principi d’acord amb el CVB Barça, que ha pujat i tornarà a jugar a la màxima categoria amb l’entrenadora Lucia Bregar al capdavant i un bloc de continuïtat amb jugadores molt joves. La curiositat, a banda que compartiran colors, és que tots dos han estat campions d’Europa el darrer curs. Sanli, al costat dels talents Micic i de la bèstia negra blaugrana Larkin, va pispar la lliga europea al Barça. Ece és receptora i es va endur la copa CEV –no és la màxima competició continental– amb el Sistem Yesilyurt Istanbul derrotant l’Alba Blaj romanès en la final. “Si no portes la copa, no cal que entris a casa”, li va dir ella, en qualitat de campiona –va alçar el títol al mes de març, abans que l’Efes l’obtingués–, a ell quan encara no havia esta proclamat campió, recull un reportatge de la premsa turca al diari esportiu Skorer, en què explica que Ece va deixar la medalla d’or al costat del televisor perquè el pivot es motivés. Tanmateix, la medalla i les sabatilles que Sertac va calçar per derrotar el seu nou equip són en un petit santuari de la casa en què el jugador guarda els seus records esportius més preuats.

La trobada entre tots dos ja va ser exòtica, si més no quant a l’escenari. Es van conèixer en els Jocs Universitaris del 2015 a Corea del Sud. Més tard es van retrobar i en plena pandèmia es van casar. “Havíem preparat un casament amb tots els nostres amics, però no va poder ser”, relata Ece. La unió els ha donat sort en un context agredolç: “No vam poder presenciar en directe les finals de cada un dels campionats europeus i vam guanyar els títols sense espectadors”, diu Sertac, que hi afegeix amb conformisme: “L’important és que hem pogut guanyar els títols i, malgrat les circumstàncies, queda clar que ens donem sort l’un a l’altre.”

Qualitat contrastada

Ece Hocaoglu és internacional i també té experiència en la lliga grega. Va ser elegida MVP en l’europeu de joves del 2011 celebrat a Ankara. Va obtenir el bronze amb Turquia en el mundial juvenil del 2011 i va ser campiona europea juvenil el 2011 i el 2012. Serà, per tant, un fitxatge molt interessant en el retorn del CVB Barça a l’elit, en el marc d’un equip format per jugadores molt joves que s’hi podran emmirallar. La seva germana Tukce també és jugadora.

No és la primera vegada que una parella aprofita el fitxatge d’un dels dos per mirar de jugar en un altre esport al mateix club o a la mateixa ciutat. Denisse de Andrade, la dona de Bebeto, per exemple, va fitxar pel Voley Corunya el 1995 quan el seu marit ja feia quatre anys que jugava al club gallec. Tots dos s’havien conegut al Flamengo.

Sertac Sanli
Abans de militar a l’Anadolu Efes (2018 -2021), Sertac Sanli va defensar les samarretes del Galatasaray (2010-2013), el Gaziantep (2013/14), el Muratbey Usak (2014/15), el Trabzonspor (2015/16) i el Besiktas (2016-18). És internacional absolut amb Turquia.
7,8
punts.
En tota la temporada 2020/21, en l’Eurolliga, el nou pivot del Barça va acreditar una mitjana de 7,8 punts en 14 minuts, amb un 66 per cent d’encert en tirs de dos punts i un 81,5 per cent des de la línia de tirs lliures.
8,5
punts
va anotar de mitjana en la lliga regular turca en 17 minuts –amb un 38 per cent en triples– i va capturar 4,1 rebots.
Ece Hocaoglu
Ha jugat en vuit equips de la lliga turca i el curs 2019/20 va militar en l’Aris de Salònica. Afrontarà, per tant, la segona aventura fora del seu país.
3
lligues
haurà jugat després de passar per la turca i la grega. La Superlliga Iberdrola arrencarà el 2 d’octubre. El Barça rebrà la Sayre La Ballena i el DSV Sant Cugat, l’altre equip català, visitarà el Leganés.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)