Lliga femenina

Un altre principi de curs

Bàsquet. L’Spar Girona ja s’entrena a Fontajau, amb Alfred Julbe des del primer dia i una plantilla amb menys estrelles, més profunda i que comença coixa en la posició d’alera pivot

Tot té un principi i un final i ahir era el primer dia de l’Spar Girona 2021/22, que tornava a Fontajau quan fa quatre mesos del partit d’anada de la semifinal de lliga, contra el València –el 21 d’abril–. Hi ha Alfred Julbe des del primer minut –va ser el relleu d’Èric Surís el 2 de novembre de l’any passat i amb ell l’Uni va trencar els sostres del títol de copa i els quarts de final de l’Eurolliga– i una plantilla que perd referents com Chelsea Gray o Sonja Vasic, fruit de la tan anunciada retallada pressupostària. Segueix Laia Palau –s’incorpora a la feina dilluns, per la seva presència a Tòquio– i la que ha estat escollida per ser-ne el relleu, Laia Flores. La mataronina ja va disputar la semifinal de lliga per la lesió de llarga durada de María Araújo. I també les dues pivots altes, Julia Reisingerová i Giedre Labuckiene. Frida Eldebrink i Júlia Soler –ahir celebrava el seu vintè aniversari– també continuen, i Rebekah Gardner i Binta Drammeh marquen la tendència del joc exterior, amb una capacitat atlètica que s’ajusta als cànons de l’estil de joc que tant agrada a Julbe i que vol desplegar, per al gaudi de l’afició. “Hi havia l’objectiu de reduir pressupost, baixem en jugadores que en un moment tan compromès agafin la pilota. Ho haurem de fer d’una manera més compartida i de la manera que ho hem anat encarrilant és amb gent atlètica que tingui un bon u contra u i pugui jugar una defensa agressiva”, diu sobre la confecció de la plantilla l’entrenador, que respecte al procés exposa: “L’equip l’ha fet en Pere Puig, per a les coses bones i per a les dolentes. Evidentment tots el coneixeu i sabeu que ho hem compartit i parlat.”

Buit al quatre

La nigeriana Michaela Onyenwere –sensació a la WNBA per la seva condició de rookie, que al club tenen clar que serà difícil de retenir per Nadal– i l’altra nord-americana Kennedy Burke –màxima anotadora de la darrera lliga italiana, en un equip menor– arribaran amb la competició en marxa i ocupen el lloc d’Araújo, la recuperació de la qual va pel bon camí però no té data de tornada. “Pel tipus de joc que vol fer l’Alfred, són noms que encaixen i tenen recorregut i experiència en l’Eurolliga. Serem competitives, segur”, deia la gallega en la condició de segona capitana de l’equip, que sobre el seu procés recorda: “En breu espero tornar a córrer. No em marco dates perquè psicològicament tampoc ajuda.” “És positiu per als dos costats, anem al màxim amb la seva manera de jugar, i que moltes jugadores hagin renovat fa que sigui més fàcil”, valora sobre la presència d’Alfred Julbe. Iho López torna a l’equip al cap de set anys, després de la desventura als EUA i el curs passat a l’LF2, per reforçar el joc interior. “Podem patir una mica al principi perquè se’ns acumulen en una mateixa posició les dues jugadores que arriben més tard. Potser en la supercopa patim o hem de fer massa invents”, augura Julbe, que amb l’equip al complet confia poder “assolir els màxims objectius i fer una temporada molt maca”.

La feina

L’equip treballa aquests primers dies al parquet al matí i al gimnàs a la tarda. La Lliga Catalana és l’endemà de la Diada a Manresa, i el segon títol oficial, els dies 18 i 19 a Tenerife. La lliga comença el 25 de setembre a Vitòria, el València i el Bembibre visiten Fontajau la setmana següent (dimecres i diumenge) i l’altra també és amb dos partits, amb l’inici de l’Eurolliga a Fontajau i el partit a la pista del Promete. De fet, fins al 2 de novembre, abans de la primera finestra FIBA, cada setmana hi ha dos partits. “És una jugadora menys a ensenyar coses, sobretot en defensa, a les que estic acostumat. Una menys a explicar i un altre que t’ajuda a explicar-les. Facilita les coses en aquest inici: com les volem per part de l’entrenador i del club, per com és la nostra afició i el que es valora aquí. Com més heretes, millor”, afirma l’entrenador, referint-se a la continuïtat de la columna vertebral –bases i pivots altes–, recordant que Giedre Labuckiene ha passat l’estiu per la sala d’operacions per fer net al menisc d’un genoll.

LES REACCIONS

Hi havia l’objectiu de reduir pressupost. Ho haurem de fer amb gent atlètica, que tingui un bon u contra u i una defensa agressiva

LA DADA

L’única manera de sortir és a màxims i no amb una espasa de pal. És un grup maco i amb ganes de créixer
Alfred Julbe
Pel tipus de joc que vol fer l’Alfred, són noms que encaixen i tenen recorregut i experiència. Serem competitives, segur
María Araújo
3
jugadores
de l’Spar Girona no hi eren ahir. Laia Palau torna dilluns i Onyenwere i Burke juguen a la WNBA

Gardner i Drammeh, els fitxatges presents ahir

La californiana Rebekah Gardner i la sueca Binta Drammeh són els dos fitxatges d’aquest estiu que eren ahir a Fontajau, perquè Michaela Onyenwere (Liberty) i Kennedy Burke (Storm) són encara a la WNBA –aquesta nit s’enfrontaven per segon cop en dos dies–. No eren, per això, les úniques cares noves en la primera sessió. Iho López puja del GEiEG després de jugar-hi cedida el curs passat i Maria Sall, Berta Ribó i Faustine Parra eren les jugadores grupistes que completaven el grup. El cos tècnic que encapçala Alfred Julbe, que torna a tenir Laura Antoja com a mà dreta, inclou també Joan Rubio –ve del Mataró– i Daniel Vives, que a més serà entrenador i coordinador a la base, al GEiEG Uni. Els dos tècnics faran tasques de suport i anàlisi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)