LEB Or

L’Estudiantes i qui més?

Els madrilenys doblen i tripliquen el pressupost dels altres candidats a l’ascens ACB amb fitxatges com Javi Beirán o Nacho Martín i la cirereta Edwin Jackson

El suport polític els ha permès tenir patrocinadors com Movistar, a LEB també, que els fa tenir sempre coixí

Són LEB Or o són ACB? L’Estudiantes va perdre per primer cop en la història la categoria deixant el Madrid i el Joventut com a únics clubs que han estat sempre a l’ACB. Però l’equip madrileny ja compta els dies que li resten per tornar a la màxima categoria. Està negociant per jugar els seus partits al Wizink Center, on jugaven fins ara, i veient com s’han mogut en el mercat sembla que de les dues places d’ascens, una ja la tenen quasi a la butxaca. És cert que després s’ha de jugar, que la LEB no és fàcil i que la pressió és màxima. Però si els jugadors que han fitxat rendeixen mínimament són el favorit número 1. De fet, només per al primer equip tenen un pressupost d’un milió i mig d’euros, el doble que equips forts de la categoria com el Granada, la Corunya, el Castelló o el Palència, a anys llum de clubs catalans com el Bàsquet Girona i l’ICG Força Lleida, i diferència abismal amb el Prat Joventut.

El primer impacte va ser el fitxatge de l’internacional Javi Beirán, procedent del Gran Canària, que torna onze anys després de deixar el club madrileny. Signa un contracte que li garanteix estar a l’ACB si pugen. El mateix que han fet amb Djurisic perquè no marxés. La cirereta ha estat Edwin Jackson. L’ex Barça i ex Eurolliga amb el Villeurbanne o el Buducnost, va donar ahir el seu vistiplau oficial. Jota Cuspinera, que tindrà el català Arnau Moreno com a preparador físic, també ha incorporat Nacho Martín, jugadors amb experiència ACB com Faggiano, Dee (Guipúscoa) o Dos Anjos (Bilbao) i ha mantingut joves de la casa com Sola, Arroyo o Alderete i Rubén Domínguez, que puja de l’equip d’EBA. El suport polític a l’Estudiantes ha estat sempre a l’ordre del dia de gent vinculada al Ramiro de Maeztu que el fa ser un club privilegiat quant a ajudes, com la del patrocinador Movistar, amb una injecció fora del mercat i que s’ha mantingut també a la LEB Or.

D’altra banda, l’Estudiantes ha arribat a un acord amb el Canoe per tenir una vinculació i ha enviat a la LEB Plata perquè es foguegin tres joves de futur: Emil Stoilov, Ángel Comendador i Gilad Levy.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)