Més bàsquet

Dol en el bàsquet europeu per la mor del mític entrenador Dusan Ivkovic

Va portar a Iugoslàvia a guanyar el mundial del 1990 i tres europeus, i amb l’Olympiacòs va aconseguir dues Eurolligues

El bàsquet europeu està de dol per la mort del mític entrenador serbi Dusan Ivkovic als 77 anys d’edat. Després d’una etapa com a jugador (1958-1968) en el Radnicki va començar a entrenar a finals dels anys 70 i després d’una llarga trajectòria plena d’èxits tan a nivell de clubs com de selecció es va retirar l’any 2016.

Els seus èxits més destacats van arribar com a seleccionador de Iugoslàvia a la que va portar al títol mundial l’any 1990 a l’Argentina i al subcampionat dels Jocs Olímpic de Seül 1988. També va ser tres vegades campió d’Europa els anys 1989, 1991 i 1995.

Com a entrenador d’equips va passar per clubs importants a nivell europeu com el Partizan de Belgrad, l’Olympiacòs, el CSKA Moscou o l’Efes on va acabar la seva carrera de tècnic. Els seus èxits més destacats van arribar en les seves dues etapes en l’Olympiacòs amb el que va guanyar dues eurolligues els anys 1997 i 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)