ACB

L’esperit de Wallace

Mirotic atrapa 15 rebots defensius, una xifra que al Barça no assolia ningú des del 1986, i el montenegrí alça la veu: “Soc feliç a Barcelona”

Nikola Mirotic va establir un registre que només havia aconseguit (5 cops) quan jugava a l’NBA: atrapar 15 rebots defensius. Mai ho havia fet en un partit FIBA. El montenegrí, a més, va igualar dimecres al Gran Canària Arena el rècord històric de rebots defensius del Barça que durava des de feia 35 anys. Va acabar amb 14 punts, 16 rebots, 4 assistències i 36 de valoració. Per fer això només va necessitar 25 minuts de joc. Ni Diop, més lent, ni Shurna, més petit, el van poder frenar. Mirotic va mostrar la seva felicitat en uns moments delicats per la rebaixa salarial que se li demana i que està posant el seu futur en suspens: “Soc on vull ser. No es pot demanar més. Es viu molt bé a Barcelona i hi soc feliç amb la meva família”, va assegurar l’estrella blaugrana.

Per trobar un jugador que fes aquestes xifres ens hem de remuntar al curs 1986/87, quan Wallace Bryant en va atrapar 15. Aquell polifacètic pivot, que només va estar un any a les ordres d’Aíto, va compartir plantilla amb Epi, Quim Costa, Andrés Jiménez, Chicho Sibilio, Ferran Martínez, Juanito de la Cruz i Kenny Simpson.

Només un altre jugador blaugrana va fer 14 punts i 16 rebots en un partit sense pròrroga a l’ACB durant el segle XXI. Va ser Ersan Ilyasova el 2008 (15 punts i 18 rebots). En el segle XXI, quan el joc ja és més físic que als anys setanta o vuitanta, hi ha hagut només sis jugadors que han aconseguit 15 rebots o més. Ho va fer el pivot del Casademont Girona Keefe dues vegades el 2001, també Andrés Chapeau Nocioni el 2003, Curtis Borchardt amb el Granada el 2006 i el 2008, Paul Davis amb el Cajasol el 2011, Ángel Delgado el curs passat amb l’Estudiantes i dimecres Nikola Mirotic a Gran Canària. El rècord ACB de rebots defensius el té Arvidas Sabonis, que el va assolir dos cops el curs 1994/95. El sostre de rebots totals (29), Clarence Kea el curs 1991/92, i de rebots ofensius (13), Hopkins, Felipe Reyes i Salva Guàrdia.

Brancou ja està desvinculat

En l’actualitat blaugrana el jove Papi Brancou va certificar ahir el seu comiat del Barça i jugarà al Fraport Skyliners que dirigeix el seu extècnic al Barça B Diego Ocampo.

5
cops
havia atrapat 15 rebots en defensa Mirotic a l’NBA.
6
jugadors
al segle XXI han atrapat 15 rebots defensius: Keefe, Nocioni, Borchardt, Paul Davis i Delgado.
24
rebots defensius
és el rècord de l’ACB que té el mític Arvidas Sabonis, que ho va aconseguir dos cops el curs 1994/95.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)