Més bàsquet

Lucas Mondelo demanda la Federació Espanyola de Bàsquet per acomiadament nul

L’entrenador català Lucas Mondelo, que va ser seleccionador estatal femení en l’època més prolífica de la selecció espanyola, ha presentat una demanda per acomiadament nul contra la Federació Espanyola de Bàsquet, la vista de la qual es farà el pròxim 24 de novembre, segons publica El Mundo. Mondelo ja havia anunciat que es reservava el dret d’emprendre accions legals contra l’ens que presideix Jorge Garbajosa perquè posa en qüestió els arguments de l’acomiadament, que la FEB va basar en el no assoliment dels objectius esportius quan la selecció que dirigia Mondelo va quedar fora del pròxim mundial en acabar setena en l’últim europeu. El tècnic es va mantenir en el càrrec fins als Jocs Olímpics, però el 6 d’agost, després de caure als quarts, va ser rellevat.

Mondelo havia estat seleccionador des del 2012 i sota la seva direcció es van aconseguir un or mundial i tres europeus, a més d’una plata olímpica.

En el rerefons de l’acomiadament, però, hi ha també les denúncies de les jugadores Anna Cruz i Marta Xargay. Totes dues acusaven l’exseleccionador de maltracte psicològic i, en el de Xargay, feia responsable Mondelo d’haver estat el causant de la seva bulímia. L’entrenador també ha iniciat accions per protegir el seu honor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)