LEB Or

Primera derrota del Girona en la lliga, a Castelló (72-67)

El Bàsquet Girona ha encaixat la primera derrota en el seu segon curs a la LEB Or, en el tercer partit en vuit dies. Els gironins, sense Jawara, han acusat la manca de producció ofensiva perquè s’han passat quasi deu minuts sense poder anotar en joc, entre el 42-45 de Schaftenaar al tercer quart i el 53-52 de Sàbat, màxim anotador del Girona amb 15 punts.

El triple d’Èric Vila (16-17) al següent atac al què havia anotat Sabaté (16-14) era la única cistella en joc del Girona a la segona meitat del primer quart (20-17), marcat pel bon inici vermell (9-13) liderat per Schaftenaar, que deixava el parquet amb dues faltes i 5 punts sense error.

Un ruixat

Tres triples seguits d’Albert Sàbat, amb el defensor passant el bloqueig per darrera, servien per recuperar la màxima a 7:19 pel descans (24-28). El base de Llagostera, molt fi en el tir, ha enllaçat 4 punts amb el tir lliure d’una tècnica local i el seu quart triple al quart intent (29-36 a 4:30, temps mort del Castelló).

Franch, que havia entrat pel capità, era l’autor del sisè triple vermell (32-39, 6/12) amb l’aparició de la zona blanca i també el de la cistella que tancava la primera meitat (36-42).

Amb comptagotes

Schaftenaar s’ha estrenat de 6,75 m quan havien passat dos minuts del tercer quart i els locals havien lligat un 6-0, amb el segon triple d’Alvarado. El base ha estat expulsat a 7:40 per la seva segona tècnica (42-46 Vecvagars) però amb el partit travat el Girona no ha aconseguit cap cistella en joc (51-50).

Sàbat trencava la sequera a 8:02 pel final (53-52), però era un miratge i Marco havia de demanar minut a 6:05 (59-54). Delgado assistit per Cosialls a 5:35 feia la que tot just era la tercera cistella vermella (61-56) i, la quarta, servia a Schaftenaar per ajustar el marcador (62-59). Franch mantenia el pols (64-62 i 68-67, a 1:14), però després de temps mort de Marco a 48 segons (70-67) l’equip no anotava i era el Castelló el que tenia el partit a la butxaca (72-67).