LEB Or

De derrota en derrota fins...

Bàsquet. El Girona perd el quart partit seguit, i per segon cop consecutiu en un final ajustat, amb triple anul·lat a Schaftenaar i Sàbat (29 punts), fallant el que suposava el triomf quan en duia 7/14

Girona 70 Valladolid 73

BÀSQUET GIRONA:Vila (11), Cosalls (8), Vecvagars (9), Franch (1), Sorolla (1) –cinc inicial–; Sàbat (29), Stürup, Schaftenaar (3), Sevillano i Delgado (8). 14/31 de 2, 11/28 triples (7 Sàbat, 2 Cosialls i 1 Vecvagars i Delgado), 9/18 tirs lliures, 27 rebots (6 Delgado), 7 assistències (3 Sàbat) i 53 de valoració (29 Sàbat).UEMC REAL VALLADOLID:Wintering (9), Puidet (9), Pedersen, de la Fuente (10), Pippen (12) –cinc inicial–; García-Abril (2), Geks (2), Pantzar (14), Rafington (7) i Kuiper (8). 18/39 de 2, 5/15 triples (2 Wintering i 1 de la Fuente, Pantzar i Kuiper), 22/29 tirs lliures, 35 reots (11 Pantzar), 7 assistències i 73 de valoració (28 Pantzar).PARCIALS:18-28, 13-8 (31-36), 27-19 (58-55) i 12-18 (70-73).

La bola de neu del Bàsquet Girona es va fent gran i demà passat els vermells visiten el líder després d’enllaçar quatre derrotes. Les dues darreres en finals a cara o creu resolts pels triples. A Càceres amb Schmidt de botxí i ahir a Fontajau amb els àrbitres anul·lant el 73-69 de Schaftenaar des de 8 metres per falta en atac de Delgado, el neerlandès caient a la trampa de Wintering quan el base visitant s’aixecava de 6,75 m a 7 segons per acabar (70-72 sense error de 4,60 m) i Sàbat, que duia 7/14 de lluny, fallant el que donava el triomf abans que Kuiper fes l’1/2 tirs lliures a poques dècimes.

El capità del Girona va liderar el 23-2 amb què els vermells van capgirar el marcador entre el final del segon quart i el tercer (49-38 Vila) amb 13 punts –3/4 triples, un amb addicional–, 2 assistències i 17 de valoració en menys de 7 minuts. Però a l’hora de la veritat tant a ell com a l’equip els va faltar l’oxigen. També als àrbitres, anul·lant 5 punts perquè el 60-50 de Franch per falta en atac a Sorolla, l’altre pivot alt, no va pujar al marcador local, a banda de xiular dues tècniques en la primera meitat a l’equip que juga a casa. I el Valladolid ha guanyat els seus quatre partits com a visitant.

Muntanya russa

La mala dinàmica de resultats no es va reflectir en la posada en escena (4-0 al minut 1) però sí la manca de continuïtat des del primer parcial, amb 28 punts encaixats i un 0-10 des de l’empat a 11 de Cosialls de tres amb rectificat i a tauler amb falta inclosa (addicional fallat) fins al 13-21 de Sàbat en acció individual, amb tres accions de 2+1 en contra i Pippen –sí, el nebot de l’aler que va fer evolucionar el bàsquet als anys noranta– acabant un contraatac amb esmaixada a dues mans.

Els triples de Sàbat i Vecvagars (26-31) i l’evident millora defensiva animaven Fontajau fins que Pippen a la pintura ampliava el marge (26-35 a 2:59). El tercer triple de Sàbat (3/5) i Vila de tir lliure feien un 5-0 abans del descans (31-36) que acabaria amb el xou de Sàbat i els locals 13 amunt (53-40, Delgado a 4:13 per acabar el tercer quart).

El triple de De la Fuente i Puidet després de recuperació (57-50) feien que Marco aturés el rellotge veient que amb les rotacions perdien pistonada: 58-55 al final del tercer quart. Pantzar a 6:49 per acabar posava els visitants per sobre (60-62) i Delgado obrint-se cap a fora la clavava de tres (63-62). El setè de Sàbat (66-64) mantenia el pols a 5:07 i Vecvagars a 2:43 feia el que semblava impossible: anotar (68-64). Kuiper després de temps mort i Wintering de tres amb tap de Pippen entremig posaven el Valladolid per sobre a 1:33 i Sàbat cap a dins feia el seu 29è punt (70-69) abans que Pippen en fallés dues i Schaftenaar fes el triple que no va valer.

La derrota pesa, hem fet esforços molt grans, però les dinàmiques hi són per revertir-les i quan treballes bé ho has de seguir fent
Ha estat un final a cara o creu. No està caient del nostre cantó i és una llàstima, era una bona oportunitat