LEB Or

L’efecte Gasol també funciona a domicili (62-73)

El Girona guanya a la complicada pista del Palència amb 12 punts i 13 rebots del seu president

El pavelló de Palència s’ha omplert a vessar (5 mil espectadors) per veure en directe el primer partit fora de casa de Marc Gasol a la LEB Or. El president i pivot del Girona no ha necessitat una exhibició com la del primer dia per tornar a demostrar que serà un jugador absolutament determinant. L’equip s’ha endut el triomf (62-73) en una de les pistes més complicades de la categoria gràcies a la presencia omnipresent de Gasol: 12 punts, 13 rebots, 4 assistències i 22 de valoració.

Poques vegades ha vist el pivot un equip tan intimidat per la seva presència com el Palència en els primers minuts del partit. Tot i comptar amb el senegalès Fall (2m15), la defensa de Gasol i els seus companys ha deixat l’equip local sense idees. En defensa tampoc se n’ha sortit per frenar la llarga ombra de Marc, que se n’ha anat a descansar després d’un triple de Franch (2-13). Sense ell hi ha hagut la primera tímida reacció local però entre Sàbat i Sevillano, letals en atac, els de Sargatal han pogut mantenir el domini.

En el segon quart, un altre cop amb els braços de Gasol provocant el pànic en les files enemigues, Jawara ha ampliat el marge de seguretat (17-37) en uns minuts on han brillat també Delgado i Stürup contra un rival encara tocat. El talentós exterior Prince Ali ha sortit al rescat i ha liderat un parcial de 12-0 (29-37). La zona 2-3 ordenada per Pedro Rivero ha aturat la sagnia. Ha tornat a la pista el president, que ha tallat en primer persona el parcial local (29-39). Amb tot, Ali ha clavat dos punts més (14 a la primera part) i ha deixat el partit obert de cara a la segona part (31-42).

Des de fora també

La presència de Marc ha alliberat definitivament els exteriors gironins en la represa. Així, dos triples de Vila i Franch i dos tirs de Vecvagars han disparat la diferència (31-52). S’ha repetit la història del tercer quart. Marc ha anat a descansar i parcial de 12-0 dels locals, crescuts per moments. Sargatal ho ha parat i Marc ha trencat la sequera (43-54) pescant un rebot en atac, però Ali, imparable, ha aixecat la seva afició abans del darrer quart (47-54).

El petit descans ha anat bé als gironins, que sense perdre els nervis han acabat sentenciant des de la defensa sempre amb la presència formidable de Gasol en la zona. Un parcial de 0-9 (47-66) ha deixat ja els locals sense capacitat de reacció sobretot pels errors constants en els llançaments de tres. Gasol se n’ha anat a descansar definitivament amb el seu segon triple (51-69). I encara està, com va dir Sargatal, fent la pretemporada. El Girona entra en una nova dimensió, tot i que la dependència del seu jugador franquícia és total.