LEB Or

Marc Gasol porta el Girona a una nova dimensió

Bàsquet. El president (12 punts i 13 rebots) torna a excel·lir en el seu primer partit a fora i l’equip assaboreix un triomf que el rellança

Palència 62 Girona 73

PALÈNCIA:Speight (8), Ortega (6), Blumbergs (6), Allen (6), Fall (4) –cinc inicial–, Eke (2), Rubio (2), Ali (16), Pavelka, Rodríguez (12) i González. 16/37 de 2. 4/28 triples (2 Rodríguez, 1 Speight, 1 Blumbergs). 18/24 tirs lliures. 31 rebots (6 Blumbergs). 8 assistències (2 Speight). 57 valoració (18 Ali).GIRONA:Vila (3), Jawara (10), Vecvagars (8), Franch (12), Gasol (12) –cinc inicial–, Sàbat (9), Stürup (7), Cosialls (2), Sorolla, Sevillano (8) i Gonçalo (2). 22/39 de 2. 8/23 triples (2 Gasol, 2 Franch, 1 Sàbat, 1 Vila, 1 Vecvagars). 5/8 tirs lliures. 42 rebots (13 Gasol). 14 assistències (6 Jawara). 76 valoració (22 Gasol).PARCIALS:13-22, 18-20, 16-12 i 15-19.

La propera (17-12-21)

Bàsquet Girona-Palma; Oviedo-Palència; Força Lleida-Osca; Melilla-Acunsa Guipúscoa; Estudiantes-Corunya; Alacant-Granada; Juaristi-Valladolid; Prat-Càceres; Castelló-Almansa

Palència va rebre com Mr. Marshall Marc Gasol, el president del Girona en el seu debut com a jugador a la LEB Or lluny de Fontajau. El pivot, que fa un any jugava al costat de LeBron James en els Lakers, no va necessitar una exhibició com la del primer dia per tornar a demostrar que serà un jugador absolutament determinant. El Girona es va endur el triomf (62-73) en una de les pistes més complicades de la categoria gràcies a la seva omnipresència: 12 punts, 13 rebots, 4 assistències i 22 de valoració. El domini en el rebot va ser devastador: 31-42.

Poques vegades ha vist Gasol un equip tan intimidat per la seva sola presència com el Palència en els primers minuts del partit. Tot i comptar amb el senegalès Fall (2,15 m), la defensa de Gasol i els seus companys va deixar l’equip local sense idees i en atac l’ombra de Marc va planar sempre sobre les ajudes ordenades per Rivero. Gasol se’n va anar a descansar després d’un triple de Franch (2-13). Sense ell hi va haver una tímida reacció dels jugadors i del públic de casa, però res de l’altre món.

En el segon quart, un altre cop amb els braços de Gasol provocant el pànic en les files enemigues, Jawara va ampliar el marge de seguretat (17-37) en uns minuts en què van brillar també Delgado i Stürup contra un rival encara tocat. El talentós exterior Ali va sortir al rescat i va liderar un 12-0 (29-37). Va tornar a la pista el president, que va tallar en primer persona la ratxa local (29-39). Amb tot, Ali va clavar dos punts més (14 en la primera part) i va deixar el partit obert de cara a la segona part (31-42).

Des de fora també

La presència de Marc va alliberar definitivament els exteriors gironins després de la represa. Així, dos triples de Vila i Franch i dos tirs de Vecvagars van disparar la diferència (31-52). Es va repetir la història del tercer quart. Marc va anar a descansar i parcial de 12-0 dels locals, envalentits per moments. Sargatal ho va parar i Marc va trencar la sequera (43-54) pescant un rebot en atac, però Ali, imparable, va fer aixecar la seva afició abans del darrer quart (47-54).

El petit descans va anar bé als gironins, que sense perdre els nervis van acabar sentenciant des de la defensa sempre amb la presència formidable de Gasol en la zona. Un parcial de 0-9 (47-66) va deixar ja els locals sense capacitat de reacció, sobretot pels errors constants en els llançaments de tres. Gasol se’n va anar definitivament a descansar amb el seu segon triple (51-69) i amb els centers locals desapareguts en combat. I encara està, com va dir Sargatal, fent la pretemporada. Això sí, l’equip ha de superar la dependència excessiva que té del seu president.

Durant 25 minuts hem seguit molt bé el pla de partit, però amb la seva pressió hem patit