Eurocopa

Pim-pam-pum en una hora i mitja

Bàsquet. La Penya es passeja repartint minuts i sense Bassas ni Vives, en el partit més curt de l’última dècada

Joventut 86 Metropolitans 63

JOVENTUT:Feliz (4), Ribas (17), Busquets (3), Willis (7), Tomic (8) -cinc inicial-, Paul (11), Brodziansky (13), Ventura, Zagars (5), Birgander (8) i Parra (10). 28/42 de 2. 9/25 triples (3 Paul, 3 Ribas, 1 Busquets, 1 Brodziansky i 1 Willis). 3/7 lliures. 40 rebots (8 Tomic). 24 assistències (6 Ribas) i 106 de valoració (21 Ribas).METROPOLITANS:Cummings (17), Hornsby (5), Konate (2), Halilovic (10), Hunter (19) -cinc inicial-, Michineau (4), Sy (4) i Ho-You-Fat (2). 24/55 de 2. 2/16 triples (1 Hornsby i 1 Hunter). 9/11 llliures. 37 rebots (8 Cummings). 18 assistències (4 Cummings) i 70 de valoració (25 Cummings).PARCIALS:25-20, 24-11 (49-31); 19-18 (68-49) i 18-14 (86-63).

El Palau Olímpic va viure ahir el partit més curt de l’última dècada: una hora i 31 minuts. I això va ser perquè el passeig dels verd-i-negres va ser absolut i la resistència del Metropolitans, nul·la, perquè en el darrer quart, tot i perdre de 26, només van fer dues faltes. Els de Carles Duran continuen invictes a Badalona i ja es consoliden entre els quatre millors. A més, el tècnic es va permetre el luxe de fer rotacions i donar minuts als no habituals.

La Penya, amb Vives descansant i Bassas amb covid, va repartir els 40 minuts per a Feliz i Zagars pensant en el duel de dissabte contra l’Unicaja a Màlaga, on podria certificar el bitllet per a la copa.

El Metropolitans arribava com a líder francès i havent guanyat a la pista del Mònaco i del Villeurbanne –equips d’Eurolliga–. Però amb la baixa de l’exjugador de la Penya Boungou-Colo, de Jordan McRae i de Ginat, els verd-i-negres es van passejar de valent contra un rival que simplement no va competir. En el descans, el matx ja estava decidit (49-31), amb Paul i Busquets de titulars. En la segona part, la Penya va arribar a agafar un avantatge màxim de 27 punts (86-59). El Joventut continua en línia ascendent.