LEB Or

Tres de tres del Girona amb Marc Gasol a la pista (98-77)

Tercera victòria del Girona amb Marc Gasol al parquet, aquest cop a casa contra el Palma, cuer que du una victòria en tot el curs. Els vermells han fet un partit de més a menys en què Jawara s’ha fet mal al segon quart. El president ha acabat amb 21 punts i 31 de valoració, menys que Wesley Van Beck (33), autor de 37 punts i aplaudit per la grada quan era eliminat amb cinc a 10,6 per una antiesportiva abans que Vecvagars tanqués el marcador amb un triple al darrer instant.

Gasosa

Albert Sàbat a 4 segons per acabar el primer quart i amb addicional al seu triple feia el 32-19 que suposava la màxima gironina, amb aportació ofensiva de 9 dels 10 jugadors que havia tret Jordi Sargatal. Marc Gasol ha trencat l’intercanvi inicial (2-0 esmaixada de Vila al tercer segons des del salt inicial) amb el primer triple del Girona (11-10) i després del 7-0 (15-10 Franch) el president s’asseia a 3:47. 26 segons després, el Palma empatava amb un 0-5 que Sevillano de tres tallava després de temps mort de Sargatal. L’aparició de Vecvagars al perímetre ha desequilibrat de nou la balança amb 8 punts seguits del letó , que tindrien el colofó de l’acció del capità per completar el 12-0.

Corcó

Wesley Van Beck (8 punts al primer quart) s’ha erigit en malson gironí al segon amb triples i accions continuades que acostaven els blancs a 6 (45-39). Jawara s’havia quedat clavat abans assistint Sevillano d’ofensiu (43-32) amb l’atac vermell encallat). El repertori del nord-americà en l’u contra u no tenia fi (52-43, 24è punt) i Fanch també marxava amb dolor, ell al colze esquerre per un cop i tècnica assenyalada, a 1:40 (52-44 Van Beck). Ikpeze a 5 segons ha fet el 52-46 aprofitant que Gasol (12 punts, 7 al segon quart) havia deixat la pintura per anar a una ajuda.

Es fa llarg

Marc Gasol ha vist com li assenyalaven una antiesportiva a 7:10 per acabar el tercer quart i després d’una acció seva en atac per rescatar l’equip (58-52), que havia encaixat dos triples i només havia fet una cistella, d’ell mateix (54-49). Van Beck ha aparegut després de la tercera cistella en joc local, del president (60-54) i quan Sorolla ha entrat per Gasol a 6:02 el marcador s’ha congelat fins el triple de Sàbat a 3:45 (63-56), replicat pel de Fjellerup (63-59). Sorolla assistit per Sàbat i després en transició aguantava el marge (69-61), abans que dues bones defenses i Vila al tall recuperessin la barrera psicològica al final del tercer quart (71-61).

Marc Gasol ha sortit a 8:11 per acabar amb 73-66 (31è punt de Van Beck) i el triple de l’esquerrà (73-69) en un 3 contra1 defensat per Gasol acostava els blancs a 6 minuts. Vila de fora cap a dins, el tap de Gasol i un triple de Sevillano a 5:20 eren un oasi (78-69).

Vila d’ofensiu a un tir de Gasol estirava el marge (80-69) i Gasol de triple frontal encarrilava el triomf a menys de 4 minuts (83-69) i Franch el posava al sac (85-69 a 3:04). Dos triples del Palma han tingut per resposta el de Vecvagars (19 punts) i els punts de Franch.