ACB

L’assemblea de l’ACB es reunirà demà davant l’allau de casos de covid

Els clubs de l’ACB hauran de decidir en l’assemblea de demà finalment quin protocol oficial aproven davant l’augment preocupant de casos en la majoria d’equips, fet que ha obligat a ajornar ja alguns partits i que en posa molts antres en entredit.

L’exemple més clar de la confusió que regna s la suspensió del Joventut-Real Madrid que s’havia de jugar demà. Els blancs, amb vuit casos confirmats, van disputar el partit contra el CSKA de l’Eurolliga. Ho van poder fer perquè les normes de la competició continental són, en aquest sentit, més laxes que les de l’ACB, que igual que la FEB manté que tres o més casos es considera un brot i que no es pot jugar. En tot cas, és un protocol del curs passat que ha de ser ratificat.

Una de les decisions que hauran de prendre els clubs és allargar la data per poder jugar partits de la primera volta, que són els que classifiquen per a la copa. Ara mateix s’han jugat 14 jornades i la 17a, quan s’ha de fer el tall de la copa, està prevista per al 8 i el 9 de gener.

Entre els partits que perillen aquesta setmana també hi ha el Barça-Andorra de demà (21.30 h). En el club blaugrana s’ha confirmat un nou positiu, el del capità, Pierre Oriola, i s’han de fer testos a la resta de jugadors. La bona notícia, això sí, és la incorporació als entrenaments de l’aler nord-americà Hayes, un cop completat el confinament i havent superat la malaltia sense símptomes. A Andorra, però, ja han confirmat dos casos positius aquest cap de setmana i s’estant fent testos PCR a la resta dels jugadors. Si no hi ha canvis en l’assemblea d’avui el Barça dona per fet que el partit no es jugarà si els andorrans tenen tres o més casos en l’equip.

La situació particular del Real Madrid, per la quantitat de casos en el primer equip, és el que més preocupa a l’ACB ja que ara mateix és difícil que es pugui jugar el clàssic de diumenge vinent contra el Barça al WiZink Center (18.30 h). Els blancs no poden comptar, de moment, ni amb el seu entrenador, Pablo Laso, un dels que ha donat positiu i segurament no els convé jugar ara un duel tan rellevant amb tantes baixes. L’ajornament, doncs, sembla cantat.

La Penya, que només té un positiu, hauria de viatjar dijous a Vigo per enfrontar-se al Breogán. El Barça-Baxi Manresa, equip que ha tingut 13 positius en les últimes setmanes, s’hauria de jugar el 4 de gener, dos dies després del clàssic.

El Baxi té previst abans el partit contra l’Obradoiro dijous, un duel que des de Manresa ja confirmen que probablement es recol·locarà un cop l’assemblea aprovi el nou protocol. Avui també s’havia de jugar el Lenovo-València, ara sense data.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)