LEB Or

D’absents i retrobats

Bàsquet. El Girona, sense Sargatal ni Fjllerup però amb Jawara, visita el Força Lleida (20 h, Esport 3); amb homenatge a Miquel Feliu en el descans

Tercer duel català del curs en la lliga per al Girona, que aquest vespre (20 h, Esport 3) recupera un dels partits que té ajornats, a la pista del Força Lleida amb la baixa del seu tècnic, Jordi Sargatal, positiu per covid-19. “Tots som primers entrenadors i assistents a la vegada, això ho fa tot més fàcil i no ens pot afectar perquè som una pinya i ens ajudem entre tots”, diu Arnau Sacot, que serà qui dirigeixi l’equip.

Hi haurà Karamo Jawara, però no Maxi Fjllerup (16 punts i 18 de valoració en el seu debut, diumenge), perquè en la data original del partit –el Dia dels Innocents– no formava part de la plantilla. L’equip gironí només ha perdut un partit amb el pivot noruec, que torna després d’una segona lesió; a Sant Sebastià, en l’estrena de Sargatal al capdavant de la banqueta gironina i encara sense Marc Gasol al parquet.

La presència de Jawara és bàsica, per alliberar Èric Vila al perímetre i per frenar Michel Carrera, que supera els 18 punts, 7 rebots i 21 de valoració en 27 minuts de mitjana. El veneçolà és el líder de la lliga en l’últim apartat –valoració– i segon en els dos primers –punts i rebots. El Força Lleida és un dels equips revelació de la temporada. Tenia 9-3 de balanç abans que es veiés obligat a una aturada que l’ha dut a acumular 34 dies sense jugar. En aquest mateix període, però, el Girona ha jugat un partit, el de diumenge a Madrid en què l’Estudiantes era el primer a superar-lo amb el president a la pista (88-80).

Un dia especial també per l’homenatge que el club lleidatà farà a Miquel Feliu (1985). L’aler manresà es va retirar a l’estiu després de 14 temporades seguides en la LEB Or, una de les quals a Girona amb el Sant Josep (2009/10) on hi havia també Albert Sàbat –a Lleida el 2005/06– i hi va jugar 38 partits. Qui fou capità del Força Lleida va estar sis anys al club en tres etapes (177 partits oficials).

Kaspars Vecvagars torna a la que va ser casa seva les dues últimes temporades –Gerard Sevillano hi va jugar tres anys (2014-17)–, tot i que tots els focus se centraran de nou en la figura de Marc Gasol, que diumenge en el seu quart partit igualava el seu sostre de valoració (39).

“Han tingut temps per treballar, amb poques baixes per covid”, diu Sacot del Força Lleida. El seu tècnic, Gerard Encuentra, adverteix: “Amb Marc Gasol el Girona és un equip més alegre. Tenen grans jugadors, però nosaltres som un gran equip.”

LES DADES

34
dies
fa que el Força Lleida no juga, des del 17 de desembre. Des de llavors, el Girona ha jugat un partit.
14
temporades
seguides acumulava Miquel Feliu en la LEB Or, sis a Lleida en tres etapes i una a Girona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)