LEB Or

MAXI FJELLERUP

ALER DEL BÀSQUET GIRONA

“Vaig demanar la samarreta al Marc”

Fjellerup (24 anys) és un dels argentins amb més projecció i aterra a Fontajau per intentar secundar Gasol en el seu objectiu de tornar a l’ACB

Maxi Fjellerup (25/10/1997, Tres Arroyos) es va formar a l’històric Bahía Basket i, després de passar per les categories inferiors de la selecció argentina, es va consolidar amb el San Lorenzo de Almagro. Els seus números no van passar desapercebuts i va arribar a disputar la final contra Espanya del mundial del 2019 –l’Argentina va obtenir la plata–, tot i ser secundari. Aquest estiu es va quedar a les portes d’entrar entre els 12 d’Argentina per anar als Jocs de Pequín. Als 24 anys en ambició no el supera ningú. Va fer el salt de l’Atlàntic per fer eclosió a Espanya i va fitxar per un Palma dominat per un agent en què els canvis han estat constants i són cuers. Ara accepta la proposta del Bàsquet Girona per intentar ser una de les peces d’un equip que faci història.

Com canvien les coses en pocs mesos: de decidir travessar l’Atlàntic a rebre la trucada del campió de l’NBA i del món Marc Gasol per jugar al seu costat.
Sí, la vida dona moltes voltes. Em van dir que el Bàsquet Girona s’havia interessat en mi i em va trucar el Marc per explicar-me com era el club i el que volien. Mai havia deixat un equip a mig curs però a Palma l’estructura d’equip ha anat canviant molt, han anat marxant i arribant nous jugadors i al final vaig decidir que era una oportunitat. Recordo que en el partit que vaig jugar amb el Palma a Fontajau fa un mes vaig demanar la samarreta al Marc.
Una oportunitat per arribar a l’ACB?
Ja ho veurem. Espero que sigui amb el Girona. A Palma hi ha hagut un treball més individual i a Girona és més un treball col·lectiu. Hi ha tots els condicionants per arribar lluny; l’organització del club, que és espectacular, un equip de nivell, afició, pavelló, ambició i, sobretot, perquè hi ha el Marc, que marca diferències.
En la seva estrena a la pista de l’Estudiantes se’l va veure molt còmode, amb 16 punts en 29 minuts?
La veritat és que vaig tenir una mica de nervis sobretot per l’escenari, el WiZink Center, i pel fet de jugar contra un històric com l’Estudiantes i líder. Ho volia fer bé però no vam guanyar i això és l’única cosa que volia.
A només 45 minuts de Fontajau hi té el Palau Blaugrana, amb el seu compatriota Laprovittola. Hi ha parlat?
Encara no, però ho faré segur i aniré a veure partits d’ells. Vam estar junts a la selecció argentina i tenim molt bona relació. El meu amic, però, de la selecció és el Facu Campazzo, que és molt amic del Nico Laprovittola. Hi parlo sovint, i no de bàsquet sinó de la vida.
Fa anys van desembarcar a l’ACB Espil, Oberto, Scola..., i ara han tornat Campazzo, Deck, Lapro...?
A l’Argentina es valora molt la lliga espanyola; sabem que és la millor lliga d’Europa i és un lloc per créixer ideal. Al meu país el nivell de bàsquet és bo però no es pot comparar. Com diem allà, quan vols triomfar has de cruzar el charco. I és el que he fet.
Vostè va sortir de Bahía, on ha tornat a jugar l’exjugador del Barça Pepe Sánchez amb 44 anys?
Ell sempre s’entrena amb el primer equip i el seu fill també és al club. Faltaven jugadors i va despenjar les sabatilles esportives. I va demostrar que el talent no es perd perquè va fer un recital. Jo quan vaig començar també vaig jugar dos anys amb el meu pare. Jo només tenia 14 anys.
Aquest diumenge es trobarà amb l’afició per primer cop. Què els diria si li donessin un micròfon?
El que m’han dit aquí aquests primers dies: volem petar-ho! Que volem mirar cap amunt competint cada partit i volem fer el recorregut amb ells. Són indispensables en el camí per aconseguir el nostre objectiu de play-off. Després d’un mes aturats, l’equip va donar minuts molt bons i una base a la qual aferrar-se i anar creixent. Volem petar-ho i volem fer-ho en la LEB Or i a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)