Eurolliga

La setmana gran europea de Fontajau, en perill

Bàsquet. L’Uni demana a la FIBA l’ajornament dels partits contra el Landes de demà i el Dinamo de Kursk de dissabte per un brot de covid al vestidor del club gironí

L’Uni ha demanat a la FIBA l’ajornament dels dos partits que havia de jugar aquesta setmana a Fontajau per un brot de covid que afecta com a mínim quatre components de la plantilla. Dos casos els va confirmar el club al matí: Laia Palau i Julia Reisingerová. Amb tot, durant la tarda en van aparèixer d’altres, entre els quals el d’Alfred Julbe. El club considera que en aquestes circumstàncies no pot afrontar ni el partit de demà contra el Landes (20.15 h) ni el de dissabte contra el Dinamo de Kursk (17 h).

El protocol

El reglament sobre aquesta qüestió a la FIBA és ben peculiar. A diferència de l’Eurolliga masculina, que en té un de propi, en aquest cas es respecten els protocols de cada país i cada federació territorial. La FEB, en aquest sentit, considera que es tracta d’un brot quan un equip té cinc o més casos en la plantilla, després de la modificació que va fer la setmana passada. Prèviament es considerava un brot quan hi havia tres casos.

Els ajornaments són múltiples en les diferents categories i l’Uni n’ha estat també protagonista. El club, doncs, es basa en aquest reglament, però la FIBA, és clar, té l’última paraula i demanarà tota la informació possible al club gironí abans de prendre una decisió. S’haurà de veure si ha actualitzat també el protocol a cinc casos o manté el de fa unes setmanes, tres o més.

En qualsevol cas, les baixes de Palau i Reisingerová, aïllades al seu domicili, són segures i s’hi hauria d’afegir la de Frida Eldebrink i Michaela Onyenwere, relegada a Europa com a tercera americana rere Kennedy Burke i Rebekah Gardner.

Els dos partits d’aquesta setmana haurien de marcar el futur a Europa de l’Spar, ara mateix quart al grup B (6-5), contra dos rivals directes, el Landes (4-7) però sobretot el temible Kursk (6-5), que en la primera volta va assolir una victòria molt clara contra les gironines (92-75). Recuperar l’average sembla una missió impossible, però una victòria deixaria l’equip a les portes dels quarts de final per segona temporada seguida. El premi d’honor seria jugar l’Eurocopa (cinquè o sisè), però ni tan sols aquesta posició està assegurada amb la igualtat que hi ha ara mateix, i menys si el Landes, setè, és capaç de guanyar a Fontajau, ja sigui demà o quan li toqui.

Segon brot

A principis d’any l’Uni ja va tenir un primer brot de coronavirus, probablement per l’entrada de la variant òmicron. Després del partit contra l’Ensino a Fontajau (4 de gener) van donar positiu Iho López i Giedre Labuckiene i dues jugadores més. Es va haver d’ajornar el partit de lliga contra l’Araski i també el d’Eurolliga contra el Kursk, ajornat fins al proper dissabte. Si la FIBA accepta la petició de l’Uni, serà el segon cop que s’ajorni el partit contra les jugadores russes.

LES BAIXES

Eldebrink, lesionada, i Onyenwere tampoc podrien jugar demà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)