Eurolliga

L’Spar Girona no falla a la pista del Gdynia (63-78)

L’Spar Girona compleix l’expedient de la visita al Gdynia, cuer del grup i que no s’hi jugava res, amb la setena victòria del curs a Europa, la quarta fora de casa. El resultat manté les opcions de l’Uni ’acabar entre les quatre primeres del grup amb el partit que té pendent a casa amb el Landes. Una victòria que, a més, assegura la consolació de ser als quarts de l’Eurocopa passi el que passi el dia 23 a Fontajau.

La iniciativa

Burke amb dos triples seguits obria la primera escletxa (4-10) i obligava Jelena Skerovic a demanar minut a 4:10. Les locals, en individual, anotaven poc ( 5 pèrdues al primer quart) però quan ho feien era molt fàcil (6-10 i 8-12) i, amb el seu primer triple, de Julia Bazan en transició, tancaven el parcial 13-14.

Megan Gustafson era la única local en encistellar al segon quart (15-18 i 17-20) i, quan l’Uni enllaçava bons atacs, la diferència creixia de seguida: 17-23 Mendy de tres i17-25 Burke cap a dins temps mort a 5:45. La segona de Reisingerová donava més protagonisme a Labuckiene (17-27, 6è punt al segon quart), però no podia amb Gustafson. El tercer triple de Burke obria una ratxa d’11 punts seguits de l’alera-pivot i Drammeh, recuperant pilotes, que completava Araújo assistida per Flores (26-40). Els punts de Gustafson (14), la rèplica local per deixar la diferència en 10 a la mitja part (31-41).

L’Uni focalitzava la eva defensa sobre la pivot del Gdynia, que li feia antiesportiva a Palau després d’encaixar dues accions de Reisingerová assistida per la capitana. Fins i tot la txeca li clavava un tap i assistia Gardner en un tall després d’un intercanvi entre les dues pivots (38-54). Quan Palau s’asseia a 4:08, el llenguatge no verbal era de satisfacció col·lectiva.

El Gdynia plantava la seva zona després del triple d’Araújo al límit de la possessió (38-57) i, com si el canvi tàctic les alliberés, tancava el tercer quart 48-61 amb dos triples de Bertsch, l’altra local amb punts a les mans (19).

Flores al seu propi ofensiu i Araújo després d’una altra captura de la base recuperaven la diferència a l’inici de l’últim quart (50-67) i, Drammeh des de la cantonada, feia que superés els 20 (50-72). Gustafson seguia engreixant la seva estadística (56-74, 22è punt) amb el partit ja en la fase de maquillatge, individual i col·lectiu.