LEB Or

“Volem mirar cap amunt”

Bàsquet. Els capitans del Girona, Gerard Sevillano i Albert Sàbat, confien que l’equip agafi velocitat de creuer en una temporada marcada per Gasol, el canvi de tècnic i la irregularitat

El Bàsquet Girona (6-10) està vivint la seva pròpia muntanya russa en la segona temporada en la LEB Or. Des que la lliga es va posar en joc hi ha hagut pocs dies de tranquil·litat. La destitució de Carles Marco, el retorn triomfal de Marc Gasol, la sisena onada de la covid, un ajornament massiu de partits, l’adeu de Robert Cosialls, el fitxatge de Màximo Fjellerup i la lesió de Marc Gasol, encara sense data de reaparició. L’equip està, com diu un dels capitans, Gerard Sevillano, en “terra de ningú”, però amb la convicció ferma, que comparteix Albert Sàbat, que anirà cap amunt, ja sigui amb el president al parquet o a la llotja.

“El camí a seguir és el partit que vam fer contra el Prat sense en Marc, sobretot en la primera part; ens vam ajudar molt en defensa i vam atacar bé”, assumeix Sàbat, que intenta no angoixar-se mirant la classificació després de cada partit. “Ens hem de concentrar en el treball diari; nosaltres el que volem fer és mirar cap amunt i esperar que la nostra feina doni resultats en forma de victòries.”

Demà a Fontajau (a les 18 h) arriba un dels equips forts de la categoria, el Tau Castelló (10-7), en un partit que ja en plena segona volta pot marcar per bé o per mal el futur a curt termini de l’equip que dirigeix Jordi Sargatal. “Una victòria suposaria sobretot un reforç anímic; no vam passar per un bon moment després de les tres derrotes i això ens ajudaria a fer un salt endavant”, admet Sevillano. “Sembla un tòpic –hi afegeix–, però és una lliga molt competitiva: tots podem guanyar contra tothom i amb dos triomfs seguits et pots veure ja en la zona de play-off.

Sàbat explica com viuen els jugadors el dia a dia amb Gasol entrenant-se i jugant: “Ell és el primer que té molt clar la diferència entre ser jugador i president. A la pista, sobretot en els entrenaments, ens ajuda molt, per exemple, a explicar-nos quins avantatges podem assolir o quines són les millors defenses en cada moment.” El base de Llagostera també entén que l’afició pugui trobar a faltar Cosialls: “Era un jugador molt estimat perquè feia molt temps que era aquí i personament m’alegro que li vagi bé al Palma, on segur que jugarà molts minuts.” Sobre Fjellerup, mostra la seva admiració: “És un jugador amb talent i físic per brillar en la lliga i ja a la pista del Prat ho va demostrar.”

Plantilla llarga

“Som molts jugadors i a vegades no tots podem jugar molts minuts, però això també té la seva part bona, ja que molts som molt polivalents. És una situació complexa, però entre tots l’hem d’aprofitar per ser més competitius”, explica Sevillano, un dels que té més competència a l’equip i encara més amb l’arribada de Fjellerup. Sàbat recorda que fer-se valer en la LEB Or és cada vegada més complicat pel nivell dels jugadors que hi estan aterrant les últimes temporades. “Tenim molts jugadors que esperen fer el salt a l’ACB o a les grans lligues d’Europa perquè aquest és un bon mirall i també molts joves que volen fer carrera professional.”

PROTAGONISTES

L’arribada d’en Marc ens va donar un impuls i quan no hi és també ho notem
Albert Sàbat
bàsquet girona
Tots podem guanyar contra tothom; amb dos triomfs estàs en zona de «play-off»
Gerard Sevillano
bàsquet girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)