LEB Or

El Girona agafa embranzida a Fontajau (66-61)

El Girona, sense Marc Gasol –a la grada, enlloc de seguir el partit a la llotja com abans d’incorporar-se a la plantilla o la banqueta com fa quinze dies–, suma la segona victòria aquesta setmana contra el TAU Castelló, que duia 10-7 i tres victòries seguides. Triof treballat des del darrere, com mostra la recuperació de Jawara a 9 segons amb 64-61 i després que els vermells tinguessin el partit a la ma a 1:35 (63-55 Franch de triple frontal a tauler)

De més a menys

La consigna de castigar Rozitis era evident a l’inici, amb Sorolla i Jawara esmaixant-la (6-2), com el letó després de pèrdua local (8-4). Fjellerup de 6,75 m ampliava el marge (11-4) però amb les rotacions l’agressivitat defensiva dels vermells baixava (16-12 Edwards a dues mans en estàtic) i també la producció al davant. L’antiesportiva de Vecvagars a 47 segons i el 2+1 d’Stutz a 1,5 permetia els blancs posar-se per davant per primer cop amb un 1-10 (16-17) abans que Sàbat clavés el triple des del lateral del seu propi camp (19-17), la primera cistella en joc des del 15-7 de Fjellerup de cantó a cantó.

Franch en suspensió tallava el 0-6 visitant (21-23) però el Castelló anotava fàcilment (23-27 Faner sol a pilota recuperada) i Sargatal havia d’aturar el partit a 6:16 per la mitja part. Jawara i Fjellerup feien bona la pausa (27-27) i el tècnic visitant també recorria al minut, a 5:19.

El Girona, sòlid al darrera, agafava aire amb Stürup al contraatac –marxava després amb la tercera– i Jawara a recuperació a mig camp sobre Rozitis i esmaixada (31-27). Un segon temps mort blanc servia per desencallar l’atac (empat a 31) i recuperar la iniciativa amb tècnica a Sàbat a 1:06 (31-32) i Hermanson a tauler (31-34) abans de la mitja part.

Costa més

Franch a 7:50 era l’autor dels primers punts del tercer quart, amb el tercer triple gironí (3/15) i una bomba després (36-36). Sorolla d’ofensiu i Stürup per la línia de fons aguantaven el marcador (41-41), amb els dos equips amb més dificultats per sumar. Delgado en la possessió d’una antiesportiva a Sàbat feia el 45-43 amb un molt bon joc de peus (45-43) i Vila al seu propi ofensiu deixava el 47-43 al final del parcial.

La primera cistella de l’últim quart la feia Rozitis a 8:34 i la del Girona tornava a ser de Vila a la segona (51-48). Stutz posava els blancs per davant (51-52) i Sargatal feia entrar Sorolla, Fjellerup i Franch a 6:10 (28 punts entre els tres). El base no trigava gens en situar-se amb 11 com el líder local (53-52) i Sorolla assistit per Jawara en una contra també superava la desena (55-52 a 5:17, temps mort visitant).

Franch de tres (4/21 vermell) enfilava el parcial gironí (7-0, 58-52), que Stutz a una ma tallava a menys de 4 minuts (58-54). Jawara a 2 minuts lavats en suspensió i Franch a tauler en triple frontal (5/23) deixaven el 63-55 a 1:35 però Stutz feia el 63-57 i el tap a Franch a 1:08 i Hermanson de 6,75 m (5/20 visitant) sortint de bloqueig el 63-60 a 55 segons.

El Castelló entrava en bonus a 46 i Franch fallava l’entrada a un costat i feia falta en l’altre a 21 segons deixant Bilbao a 4,6 m (63-61 1/2). Vecvagars hi anava a 9 (64-61 1/2) i amb possessió visitant el Castelló Jawara li robava la pilota a Stutz i Fjellerup tot sol esmaixava per fer el 66-61.