LEB Or

Cada vegada més convençuts

Bàsquet. El Girona encadena la tercera victòria sense Marc Gasol amb una lliçó defensiva i un protagonisme estel·lar de Jaume Sorolla (21 punts), imparable sota la cistella

Oviedo 46 Girona 80

OVIEDO:Meana (7), Kamba (2), Arteaga (14), Mc Donnell, Lobaco (6) –cinc inicial–, Bartolomé (5), Kabasele (5), Suárez (5), Cubero i Elechi (2), 12/44 de 2. 4/23 triples. 10/17 tirs lliures. 43 rebots. 10 assistències. 41 de valoració.GIRONA:Jawara, Stürup (2), Vecvagars (6), Franch (9), Sorolla (21) –cinc inicial–, Sàbat (18), Vila (12), Molins, Schaftenaar (3), Sevillano (7) i Pereira (2). 23/36 de 2. 8/31 triples. 10/11 tirs lliures. 37 rebots (8 Vila). 17 assistències (4 Sàbat). 90 de valoració (23 Sorolla).PARCIALS:10-23, 17-15; 9-21 i 10-21.

El Girona va encadenar a Oviedo (46-80) el tercer triomf sense Marc Gasol i s’enfila fins a les vuit victòries en la LEB Or. Tot i la presència d’Arteaga en les files locals, un pivot pur com Sorolla va ser la figura dels gironins (21 punts amb 10 de 10 en tirs de 2). Fjellerup no va poder jugar en tractar-se d’un partit pendent de la jornada 13, quan encara no estava inscrit. Menció a part per a Albert Sàbat, que va donar una altra master class de direcció i anotació: 18 punts en 17 minuts.

El Girona va dominar des del salt inicial a partir d’una defensa molt agressiva i enganxosa que va provocar multitud de pèrdues i errors en els tirs de l’Oviedo. Sàbat, amb el seu primer triple, va començar a marcar diferències (6-17). En l’inici del segon quart, Èric Vila encara va fer més gran la ferida dels asturians amb un altre triple (12-26). Una petita lesió de Delgado i les faltes de Jawara i Sorolla van donar vida als asturians, que van carregar el joc descaradament sobre el veterà Arteaga. Sargatal va haver de posar Schaftenaar fins i tot de 5. Els locals van aprofitar-ho per fer una tímida reacció (26-35) gràcies al domini en el rebot, sobretot el d’atac, en els minuts previs al descans. Aquesta reacció va ser un miratge.

Sorolla va sortir del vestidor disfressat de Marc Gasol i va fer un autèntic estrip en atac als seus defensors. En defensa l’equip va ser impenetrable i això li va permetre córrer, algunes vegades fins i tot massa, per anar obrint forat a gran velocitat fins a arribar a la màxima diferència després d’un triple de Sevillano (36-59). En els minuts finals els de Sargatal no van treure el peu de l’accelerador davant un rival i uns aficionats desesperats per un desencert mai vist aquesta temporada. Franch va deixar el seu segell de qualitat i l’equip, més relaxat en els tres minuts finals, hauria pogut doblar perfectament en el marcador el seu rival.