Eurolliga

El viatge no s’ha acabat

L’Uni, tot i la derrota, no ha dit encara la seva última paraula a Europa aquesta temporada. Com a cinquenes classificades, les gironines afrontaran ara els quarts de l’Eurocopa contra els equips supervivents de la segona competició europea. El València és l’únic equip que de moment té la plaça garantida en un sorteig obert que acabarà decidint els emparellaments previs a la final a quatre. L’Uni ja va jugar les semifinals de l’Eurocopa el 2019.

Els equips que disputaran l’Eurocopa provinents de l’Eurolliga són, a banda de l’Uni, el Landes, el Riga i el Venècia. A banda del València, els altres possibles rivals són l’Olympiacòs (Grècia), el Bourges (França), l’Start Lublin (Polònia), l’Asvel (França), el Mersin (Turquia) i el Prometey (Ucraïna).

Un emparellament contra aquest darrer equip, situat a la regió de Dnipropetrovsk, difícilment es podria jugar a la pista ucraïnesa, que es troba a la frontera russa, una zona amenaçada per la guerra de Putin, que pretén annexionar-se una part del país tot i les sancions internacionals.

El Prometey juga avui l’anada de la seva eliminatòria contra el Mersin turc a Plóvdiv (Bulgària) per decisió de la FIBA. L’organisme internacional també va acceptar la petició de la federació espanyola i de la ucraïnesa d’ajornar fins a l’estiu el partit classificatori per al mundial 2023 que les dues seleccions havien de jugar al país la setmana passada

Si l’equip gironí s’hagués classificat, hauria anat a jugar a Iekaterinburg, ciutat allunyada més de 2.000 quilòmetres de la zona de risc. Cada desplaçament a Rússia genera aquestes setmanes preocupació lògica per la crisi que ha provocat Putin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)