LEB Or

Sisena victòria seguida del Girona, contra el Càceres (86-80)

El Girona manté la ratxa de victòries que du –no perd des del 23 de gener a casa (75-94 amb l’Alacant)– i amb el seu primer triomf contra el Càceres, a la pròrroga, manté la dinàmica positiva de resultats que el consolida en els llocs de play-off, malgrat un mal inici en defensa i acabar patint més del compte pel desencert. Fjellerup a 6:43 per acabar havia fet la última cistella en joc pels locals 70-63 i, l’argentí (16 punts), era l’autor del 76-74 de tir lliure a 5,6 segons abans que Mbala empatés a 76. En el desempat, era Urtasun (16 punts) qui desequilibrava la balança amb un triple i una penetració abans que Marc Gasol tanqués el triomf de tir lliure.

No fallen

El triple que falla Schmidt amb 8-16 a 4:54 per acabar el primer quart és la primera possessió que falla el Càceres des de l’inici, amb els locals a remolc des del 0-5 i anotant a comptagotes: triple de Franch i Fjellerup amb la defensa tancada sobre Gasol i esmaixada de l’argentí després de recuperació. Belemene de 6,75 m establia la màxima blanca (8-23) i, el triple de Sàbat (12-23), el contestava Lobo (12-26, 4/5 visitant).

Meravella

L’u contra u d’esquena al cèrcol que resol Marc Gasol, bombejant la pilota per sobre el tauler des de la línia de fons i amb addicional (20-26) a 8:05 per la mitja part justifica el preu d’una entrada. Vila havia obert el quart amb esmaixada i no és fins a 7:16 que el Càceres encistella: 20-29, de tres és clar. Els primers punts d’Urtasun, de dos i de tres (25-43), tot just servien per anar a remolc de l’encert blanc (20-32, 6/8 triples). Sàbat a 2:24 de 6,75 m anotava el 35-38, amb els locals millor en defensa des dels canvis en els indirectes i en atac amb el president repartint joc i anotant (37-38) abans que Vecvagars donés el primer avantatge al Girona de 6,75 m (40-38) amb què s’arribava al descans (7/14 - 6/12 triples).

Una altra

El triple des de més enllà de 8 metres de Gasol a 6:44 per acabar el tercer quart (51-45) és una altra meravella del fundador del club, que amb Jawara a dins i els dos fitxatges d’hivern des de fora estiraven la diferència (54-45 Urtasun de 6,75 m a 6:04). L’esmaixada d’Stürup (61-52) i el tap de Marc permetien el Girona acabar el tercer quart 64-52 tot i les quatre darreres sèries de tirs lliures amb 1/2.

Patida

Sargatal havia d’aturar el rellotge a 8:31 per acabar (66-59 triple de Lobo) i, a 6:24 canviava tot el cinc menys Fjellerup, que acabava de fer el 70-63). Gasol tornava a 3:55 (72-67) i Sàbat i Urtasun a 3:16 amb 72-69 però Schmidt feia el 72-71 al contraatac (fallava l’addicional) i els locals seguien negats de cara el cèrcol. Fins que Mbala a 2:24 posava el Càceres per sobre (72-73) completant el 2-10 amb punts de Sorolla i Fjellerup de tir lliure (1/2). Urtasun i Sàbat fallarien de tres i Gasol perdria una pilota entremig i, a 21,1 segons, era el capità qui anava al 4,60 m: 74-73. Gasol ha comès falta a Schmidt a 10,5 (74-74 fallant el segon). Fjellerup, amb el rebot, creuava la pista i rebia falta a 5,6 (76-74). Schmidt se la jugava davant Gasol i, Mbala d’ofensiu, forçava el desempat a 2 segons.

El desempat

Urtasun a 3:18 feia la primera cistella de la pròrroga, de tres (79-76). Fins i tot Gasol fallava tirs lliures (80-76, 1/4). Mbala a 2:10 feia el 80-78 i després empatava a 80 al contraatac. Urtasun cap a dins ja a l’últim minut no fallava (82-80 16è punt del navarrès) i, a 17 segons, Marc Gasol de tir lliure tampoc (84-80). El Càceres ha fallat dos triples i, a 3,9, Gasol rebia falta després de rebot defensiu i decidia el partit des de 4,6 m (86-80).