Lliga femenina

L’Spar Girona guanya el cuer en el Partit de Totes (73-50)

La Consellera Dolors Bassa llegeix el manifest des del cercle central abans del salt inicial

L’Spar Girona ha superat el Clarinos La Laguna en el Partit de Totes, la jornada del club per commemorar el 8-M i que ha aplegat 4.273 persones a Fontajau. Un triomf que serà recordat pels actes del club, pioner en la lluita per la igualtat de la dona en el món de l’esport al país.

Els triples marca de lacasa de Flores –amb la defensora passant el bloc per darrera– i Drammeh –en transició–, les dues sortint de la banqueta, donaven el primer avantatge considerable a les liles (17-7 a 1:49, temps mort visitant). La sueca repetia després de recuperació (19-7) però dues cistelles fàcils de les visitants deixaven el 19-11 al final del primer quart en què Burke amb 6 punts era la líder en anotació.

Dues accions seguides de Labuckiene i dues més d’Onyenwere obligaven la banqueta visitant a aturar el partit a 5:42 per la mitja part (27-11). Reisingerová assistida per Araújo de sota i Palau de tres mantenien l’anotació contra una defensa que no sabia si era zona o individual (32-23) i, el triple de Burke(39-20) a servei de fons, ampliava la diferència abans del descans.

El segon triple de Burke i el primer d’Eldebrink (49-24) donaven color a un tercer quart ensopit pel que fa el joc i que tenia en l’ovació a Palau en ser canviada per Flores el seu punt àlgid. Araújo a 2:15 també de tres (59-32) animava de nou la grada, que entre el tercer i l’últim quart (61-35) tornava a fer el mosaic lila i acabava fent la onada.

Drammeh a 6:48 feia la primera cistella lila de l’últim quart (63-39), amb les cinc reserves a pista –Mendy s’ha perdut el partit per molèsties a l’esquena i López no feia la roda– i la sueca a pilota recuperada a dos metres del cèrcol repetia (66-39). Julbe ha canviat el cinc de cop a 6:01 i Burke, màxima anotadora del partit amb 16, feia com Drammeh per arrodonir la diferència (71-41) abans d’encarar els últims cinc minuts, els de les escombraries.

El Partit de Totes

La Consellera Dolors Bassa ha llegit el manifest des del cercle central de la pista. Una societat més justa i solidària, sense discriminacions en tots els àmbits inclòs l’esportiu, és l’objectiu de l’Uni en aquesta jornada en què es reivindiquen les dones. Les jugadores han estat presentades amb els noms de la dotzena de personalitats que han fet avançar la societat cap a la igualtat i la no discriminació i que es van escollir en una consulta popular. “Sense memòria, ens costarà seguir avançant” ha dit Bassa. Abans del partit es va fer un mosaic amb els aplaudidors liles i es va fer un minut de silenci per les víctimes de la invasió russa a Ucraïna i en record de pau Riba, amb Noia de porcellana de fons.

Les pioneres del bàsquet femení a Girona han rebut el reconeixement de la grada al descans. La més aclamada de les autoritats, totes dones, era Noemí Jordana, la vicepresidenta de l’Uni.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)