LEB Or

El Girona, imparable també a Valladolid (57-77)

El Bàsquet Girona ha encadenat a Valladolid la setena victòria a la LEB Or i ha confirmat definitivament la seva candidatura a jugar el play-off per l’ascens. La primera part (16-45) ha estat una de les millors de l’equip aquesta temporada. Marc Gasol ha demostrat, una vegada més, que està uns quants esglaons per sobre de la resta de pivots de la categoria: 16 punts, 10 rebots i 3 assistències en 25 minuts.

El partit s’ha resolt en una primera part que els castellans trigaran en oblidar. La defensa gironina ha bloquejat mentalment els jugadors locals, que han viscut una autèntica tortura per anotar cada cistella. La primera en joc no ha arribat fins a tres minuts del final del primer quart (4-13). Amb tot, els de Sargatal no han premut l’accelerador (sis pèrdues i algunes errades de concentració) fins al segon quart amb la segona unitat en pista. Un dos més u de Vila i dos triples seguits de Vecvagars han començat la demolició definitiva de la resistència del Valladolid (8-28). El retorn de Gasol a la pista ha donat encara més benzina en atac als de Sargatal. El president ha fet ballar sota l’anella Kavion Pippen, el nebot d’Scottie, i li ha clavat un triple frontal, que ha rematat amb un altre tir des de la distància l’omnipresent Fjellerup (16-45).

Els locals han acabat el primer temps amb un paupèrrim 6 de 28 en els tirs de 2 acompanyat per un desastrós 0 de 7 de tres.

En la segona part, com era de preveure, el Girona ha baixat el ritme i s’ha dedicat a mantenir la diferència contra un rival que, com a mínim, ha millorat els seus percentatges i ha pogut evitar una humiliació total en la primera visita del Girona a Valladolid. Jordi Sargatal ha aprofitat l’ocasió per fer rotacions i donar minuts a tots els jugadors, inclòs Pol Molins.