LEB Or

Un equip sense límits

Bàsquet. El Girona encadena la setena victòria just abans de rebre el líder amb una exhibició brutal en la primera part (16-45) i amb Marc Gasol (16 punts i 10 rebots) sense aturador

Valladolid 57 Bàsquet Girona 77

VALLADOLID:Wintering (5), Puidet (9), Kuiper (3), Pippen (14), Gilbert (2) –cinc inicial–, Pedersen, Geks, Pantzar (10), Raffington (8) i De la Fuente (6). 17/51 de 2. 3/13 triples (1 Puidet, 1 Pantzar, 1 Kuiper). 14/18 tirs lliures. 32 rebots (7 Pippen). 6 assistències (3 Pantzar). 37 valoració (14 Pantzar).GIRONA:Urtasun (7), Fjellerup (7), Jawara (6), Franch (10), Gasol (16) –cinc inicial–, Sàbat (5), Vila (10), Stürup (4), Molins, Vecvagars (10), Sorolla (2) i Pereira. 18/36 tirs de 2. 8/23 triples (2 Gasol, 2 Vecvagars, 1 Urtasun, 1 Fjellerup, 1 Sàbat, 1 Jawara). 17/19 tirs lliures. 36 rebots (10 Gasol). 15 assistències (3 Gasol). 86 valoració (23 Gasol).PARCIALS:6-15, 10-30; 19-17 i 22-15.

La propera (15-03-22)

Juaristi-Palma; Alacant-Prat; Estudiantes-Castelló; Melilla-Almansa; Força Lleida-Càceres; Oviedo-Valladolid; Girona-Granada; Palència-Corunya; Osca-Acunsa Gipuzcoa

El Bàsquet Girona va encadenar a Valladolid la setena victòria a la LEB Or i confirma definitivament la seva candidatura a jugar el play-off d’ascens a l’ACB. La primera part (16-45) va ser una de les millors de l’equip aquesta temporada i és la prova absoluta de com ha canviat l’equip, que a Fontajau va perdre contra el mateix rival (70-73), de la primera a la segona volta.

Marc Gasol va confirmar, una vegada més, que està uns quants esglaons per sobre de la resta de pivots de la categoria tot i tenir al davant un cognom llegendari en el bàsquet del segle XX, Pippen, un dels jugadors més físics de la LEB Or: 16 punts, 10 rebots i 3 assistències en 25 minuts.

El partit es va resoldre en una primera part que els castellans trigaran a oblidar. La defensa gironina va bloquejar mentalment els jugadors locals, que van passar una autèntica tortura per anotar cada cistella. La primera en joc no va arribar fins a tres minuts del final del primer quart (4-13). Amb tot, els de Jordi Sargatal no van prémer l’accelerador (sis pèrdues, algunes errades de concentració i males seleccions) fins al segon quart amb la segona unitat en pista.

L’enderroc

Un dos més u de Vila, cada cop més còmode en la posició de 4, i dos triples seguits de Vecvagars van començar la demolició definitiva de la resistència del Valladolid (8-28). El retorn de Marc Gasol a la pista va donar encara més benzina en atac als de Sargatal. El president va fer ballar sota l’anella Kavion Pippen, el nebot de Scottie, i li va clavar un triple frontal que va rematar amb un altre tir des de la distància l’omnipresent Fjellerup (16-45).

Els locals van acabar el primer temps amb un paupèrrim 6 de 28 en els tirs de 2 acompanyat per un desastrós 0 de 7 de tres.

En la segona part, com era de preveure, el Girona va baixar el ritme i es va dedicar a mantenir la diferència contra un rival que, com a mínim, va millorar els seus percentatges i va poder evitar una humiliació total en la primera visita del Girona a Valladolid. Sargatal va aprofitar per fer rotacions i donar minuts a tots els jugadors, inclòs Pol Molins. La victòria també confirma que Sargatal té les idees cada vegada més clares sobre el rol de cada jugador. A banda de Gasol, Urtasun i Fjellerup, els últims d’arribar, s’han guanyat el dret a ser determinants i han deixat altres jugadors a rols més secundaris. Vila i Vecvagars ho han assumit amb naturalitat.

El gran dia

L’equip arribarà pletòric al partit de dimarts contra el líder, el Covirán Granada, que ahir va encadenar el cinquè triomf seguit amb una exhibició d’intimidació contra el Palència (93-57) i s’allunya encara més de l’Estudiantes, que va quedar atrapat en la xarxa del Prat (80-79). El Lleida és ara el segon, només a una victòria del líder, confirmant que és una lliga plena de sorpreses.

Defensivament hem estat bé en la primera part i ens ha donat el marge que ha marcat el partit