LEB Or

El Granada posa fi a la ratxa del Girona (55-66)

El Girona veu com la seva ratxa triomfal es queda en set victòries, després de perdre a Fontajau contra el líder de la LEB Or, el Granada, que a la segona meitat ha neutralitzat els arguments ofensius dels gironins ( 4 cistelles en joc al tercer quart i dues a l’últim) i, liderat pels seus bases –Lluís Costa (13 punts, tots després del descans) i Christian Díaz ha negat la reacció gironina.

Les 6 pèrdues del Granada expliquen el 8-0 a l’inici amb 4 punts de Fjellerup (triple i tir lliure) i 4 de Franch (transició i contraatac, 8-2). Els vermells sobrevivien dels punts d’ofensiu i, amb el primer triple quan Gasol s’asseia amb 0 punts (10-7 Bropleh) es posaven a remolc (12-11) si bé els locals mantenien la iniciativa al final del primer quart amb dos ofensius de Vila (15-11, cistella i 1/2 tir lliure).

Màxima i mínima

El 0-6 al minut 3 del segon quart (17-17)forçava el triple canvi al Girona amb els primers punts de Gasol (19-17 de 4,6 m) i Sàbat de 2 i Urtasun de 3 s’afegien a la nòmina d’anotadors –vuit– per establir una màxima que forçava el temps mort visitant (24-17 a 5:37). Vilà reprenia la goma amb 6 punts seguits (26-24 triple), els gironins la tornaven a estirar (30-24 esmaixada de Fjellerup) i entre Christian Díaz després d’ofensiu i el triple de Bropleh a la pèrdua local en la darrera jugada deixaven la diferència a la mínima expressió a la mitja part (30-29).

Quadrades

Pere Tomàs al tercer quart donava el segon avantatge de la nit al Granada (30-31) i Costa de 6,75 m la màxima (30-34). Urtasun movia el marcador local amb 3/3 tirs lliures a 6:26 (33-34) i Franch de tres al tercer intent després del descans empatava a 36 a menys de 6 minuts. Bropleh de 6,75 estirava la goma pels visitants (40-45) i Pere Tomàs a pilota recuperada enfilava la màxima (40-47) obligant Sargatal a treure Gasol (42-47 esmaixada) per Sorolla (autor del (40-40), però el partit era visitant (4 punts de Christian Díaz, 42-51) i Vila amb la quarta cistella en joc del tercer quart tancava el parcial 44-51.

Problemes

Dues faltes seguides de Sàbat carregaven el capità amb quatre a 9:14 i fins i tot Gasol, que obria el quart amb 2+1 (47-51), fallava el tir lliure de la tècnica a un jugador visitant –Gemán Martínez– a 7:41 (47-53) i Sargatal havia de demanar minut a 6:12 després del triple de Pere Tomàs que igualava la màxima (47-56).

Lluís Costa des de gairebé 8 metres clavava el 47-59 i repetia de tres després amb Gasol tornant de l’atac que havia fallat (47-62 a 4:56). Jawara a menys de 3 minuts tot just feia la segona cistella en joc de l’últim quart (50-66), al contraatac i assistit per Gasol des de camp propi.