LEB Or

Cada dia no és diumenge

Bàsquet. La ratxa de victòries del Girona en la lliga queda en set perquè el Granada, el líder i clar aspirant a l’ascens directe en l’ACB, deixa sense arguments els locals en la segona part

Girona 55 Granada 66

BÀSQUET GIRONA:Urtasun (6), Fjellerup (8), Jawara (6), Franch (11), Gasol (11) –cinc inicial–; Sàbat (2), Vila (7), Stürup, Vecvagars i Sorolla (4). 16/29 de 2, 3/22 triples (Urtasun, Fjellerup i Franch), 14/20 tirs lliures, 20 rebots (5 Vila), 6 assistències (2 Jawara i Gasol) i 44 de valoració (15 Gasol).COVIRAN GRANADA:Bropleh (11), Niang (4), Vilà (9), Costa (13), Ellisor II (2) –cinc inicial–; Martínez, Gatell (2), Christian Díaz (8), Tomàs (9), Iriarte i Jacobo Díaz (8). 18/34 de 2, 8/24 triples (3 Bropleh i Costa i 1 Vilà i Tomàs), 6/6 tirs lliures, 36 rebots (9 Jacobo Díaz), 8 assistències (3 Costa) i 69 de valoració (13 Bropleh).PARCIALS:15-11, 15-18 (30-29), 14-22 (44-51) i 11-15 (55-66).

Bany de realitat per al Girona ahir en el duel contra el líder de la LEB Or, que referma la seva candidatura a l’ascens directe en l’ACB amb una victòria molt treballada a la pista de l’equip que acreditava una millor ratxa en la lliga, amb set triomfs seguits. Les 3.600 persones que eren a Fontajau van poder comprovar el pa que s’hi dona si es vol aconseguir una de les dues places d’ascens aquest curs mateix. El Girona es va encallar en atac en la segona meitat, amb només quatre cistelles en joc en el tercer quart i dues més en l’últim, quan la parella de bases del conjunt andalús –Lluís Costa (13 punts, tots després del descans) trenca el partit amb dos triples seguits (47-62 a 4:56)– tenia el control del matx, que ha de servir a l’equip gironí per prendre’n nota amb vista al play-off, quan les defenses rivals rebaixin les prestacions a Marc Gasol i la resta hagi de fer un pas endavant des del col·lectiu, perquè des de la individualitat (1/15 triples després del pas pels vestidors) està comprovat que no n’hi haurà prou contra rivals de pes.

El pla de partit

L’entrenador del Granada reconeixia que fins i tot estaven preparats per al bon inici del Girona, que es produïa amb un 8-0, amb 4 punts de Fjellerup (triple i tir lliure) i 4 de Franch (transició i contraatac, 8-2), gràcies a les sis pèrdues visitants (14 al final del partit). Els vermells sobrevivien dels punts d’ofensiu i, amb el primer triple quan Gasol s’asseia sense anotar (10-7 Bropleh), es posaven a remolc (12-11) i era Èric Vila amb segones opcions qui mantenia la iniciativa (15-11, cistella i 1/2 tir lliure). Els primers punts de Marc eren de tir lliure (19-17); els de Sàbat, de 2, i els d’Urtasun, de 3, per establir la màxima negra (24-17 a 5:37). Vilà reprenia la goma amb 6 punts seguits (26-24 triple), els gironins la tornaven a estirar (30-24, esmaixada de Fjellerup) i entre Christian Díaz després d’ofensiu i el triple de Bropleh en la pèrdua local en la darrera jugada abans del descans, reduïen la diferència a la mínima expressió en la mitja part (30-29).

El triple de Franch en el minut 3 de la segona servia per empatar a 36, Sorolla empatava a 40 i Gasol esmaixant feia el 42-47 quan Christian Díaz ja manava (42-51) abans que Vila fes 44-51. L’últim quart no va tenir color: 47-51 esmaixada de Gasol amb addicional i 50-66 de Jawara al contraatac a passada de camp propi del president.

QUADRADES

6
cistelles
en joc fa el Girona en la segona meitat, 4 en el tercer quart i 2 en l’últim.
Ens han defensat molt bé els nostres punts forts i han estat millors, més sòlids. Aquest és el nivell que hi ha
Txemi Urtasun
Ens ha costat atacar i ens han penalitzat les segones opcions. Hem de continuar millorant