Lliga femenina

El present i el futur, en joc

Bàsquet. L’Uni defensa el títol de la copa amb una possible final contra l’Avenida en l’horitzó i amb l’aspiració de segellar la plaça per a l’Eurolliga

L’Spar Girona comença aquesta tarda (18.30 h, Esport 3) contra el Movistar Estudiantes la seva defensa del títol de la copa en el mateix escenari en què va aixecar aquest trofeu la temporada passada, la Font de Sant Lluís (València). Repetir aquella victòria no només justificaria sobradament una temporada no amb poques dificultats, sinó que obriria la porta de l’Eurolliga 2022/23, un objectiu que el club considera clau sobretot a l’hora de confeccionar la futura plantilla.

Alfred Julbe, que juntament amb Miki Vukovic és l’únic entrenador que ha guanyat la copa de la FEB i la de l’ACB, no defuig quin és l’objectiu de les seves jugadores: “La mentalitat és anar-la a guanyar. Els propis reptes que assolim fan que cada vegada hi hagi més pressió i, al final, la que ens posem nosaltres mateixos.” L’entrenador, que va ser campió amb el Joventut el 1997, no creu en una fórmula màgica per guanyar un torneig d’aquestes característiques: “Jugar el millor possible, tenir armes preparades i estudiar molt bé els rivals.”

L’Uni arriba a València després de l’eliminació en l’Eurolliga contra l’Avenida, un equip amb el qual la rivalitat ja va més enllà de l’àmbit esportiu sobretot per l’acritud pública mostrada per Roberto Íñiguez contra Julbe. Els dos equips només es trobaran en una hipotètica final. L’Avenida no va fallar en el seu partit d’ahir contra l’IDK: “Digerir una victòria pot ser menys fàcil i tot deixa petjada. S’ha d’enterrar la situació anterior i passar a la següent. Si es dona el cas que ens juguem el títol contra l’Avenida hi haurà uns aprenentatges molt difícils respecte d’ells, però en els partits anteriors també n’hi ha”, adverteix Julbe, recordant que abans d’una hipotètica semifinal contra el València caldrà guanyar el Movistar.

L’Spar arriba a la cita després d’haver-les passat magres per les baixes a la tardor, amb el dubte de Binta Drammeh i amb Magali Mendy ja recuperada del cop que va rebre en el primer partit de la sèrie contra l’Avenida, que la va tenir en blanc en el segon i el tercer.

Llegenda

Laia Palau serà avui la jugadora amb més partits en la copa, 31, superant Elisa Aguilar. “És una altra competició, el que hem de fer i crec que hem estat fent és oblidar-nos dels quarts de final de l’Eurolliga”, diu la base, que també és la que té més partits en la màxima competició continental (277). “La copa és molt diferent i particular i ens ha tocat fer tres partits seguits, si fos així. És un format al qual no estem habituades. Hem d’estar molt atentes i sobretot en el primer partit”, diu la que va alçar el títol el 2021, després de superar l’Estudiantes en els quarts un dijous, l’Avenida en semifinals i el València en la final. La base destaca el fet de jugar de seguida una competició com aquesta i dona valor al curs europeu de l’equip: “És un cop molt fort perquè a tothom li hauria agradat passar a la Final Four somiada. Però és així i hem fet una Eurolliga molt digna. Ens hem de quedar amb allò que hem fet bé. Queden dos títols i volem competir per tot.”

La copa és un format al qual no estem habituades. Hem d’estar atentes des del primer dia
Laia Palau
jugadora de l’Uni
La pressió ens la posem nosaltres mateixos amb els reptes que anem assolint
Alfred Julbe
entrenador de l’Uni
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)