LEB Or

GERARD ENCUENTRA

TÈCNIC DE L’ICG FORÇA LLEIDA (LEB OR)

“A l’estiu dic que lluitarem per l’ACB i em tanquen al manicomi”

El tècnic lleidatà, que ja va sorprendre amb el Pardinyes, ha tornat la il·lusió ara amb l’ICG Força Lleida i a un pavelló de Barris Nord amb més de 4.500 espectadors amb una ciutat abocada a l’equip de moda i sorpresa de la LEB Or

Estem vivint un somni desperts, però en volem més. És clar que l’Estudiantes i el Granada estan fets per pujar, però ho hauran de demostrar a la pista

Gerard Encuentra (9/1/1990) es va convertir la temporada passada en l’entrenador revelació de la LEB Plata fent del Pardinyes –un club de barri de Lleida– en la sensació del curs. I a l’estiu aquest jove entrenador va tenir la proposta de fitxar per un ICG Força Lleida, que havia perdut la plaça de LEB Or. Només sis mesos després el seu equip lluita per tornar a l’ACB és tercer classificat i ja ha tombat els favorits Estudiantes i Granada en un Nou Barris amb més de 4.500 espectadors. Lleida embogeix.

Parlar de tornar a l’ACB és massa bèstia?
Estem vivint un somni desperts, però en volem més. El que és clar és que si a l’estiu hagués dit que lluitaríem per l’ascens a l’ACB, ja estaria tancat en un manicomi. Estem units i som un equip capaç de tot. Anem a entrenar-nos com qui queda amb els amics. La química és clau. L’Estudiantes i el Granada estan fets per pujar i tenen a priori millor plantilla. Però ho hauran de demostrar a la pista.
A Lleida es respira un ambient d’eufòria més que justificada?
Estem guanyant perquè estem fent un gran bàsquet vistós. El mèrit és dels jugadors. Hem recuperat la filosofia del club, amb gent de la casa, com Cuéllar o Lafuente, que fa que els joves del planter s’hi vegin identificats i els abonats que havíem perdut durant la pandèmia els estem recuperant. Tampoc va ser fàcil prescindir de Miki Feliu, un crac i una llegenda que ho ha donat tot pel club. Però es volia fer foc nou.
Qui hauria dit tot el que està passant, quan a l’estiu el Pardinyes ‘desapareix’, es vol fusionar el bàsquet lleidatà i el Força Lleida perd la categoria?
Primer vull agrair moltíssim al Pardinyes tot el que van fer els dirigents per poder competir-hi; em van donar l’oportunitat de poder dedicar-me al que m’agrada, que és el bàsquet. Érem una gran família. La situació, però, va fer que ara juguin a primera catalana. Pel que fa a la fusió, era complicada, no tan pels sèniors sinó sobretot pel bàsquet de base dels diferents clubs.
L’acord amb el Barça us ha ajudat a tenir dues peces de futur?
Sí. Va ser un moviment brillant del club i sembla que el curs vinent n’hi haurà dos més. El Juani Marcos sap jugar i està recuperant el temps perdut perquè no tenia el passaport, i l’Ibu Badji ha fet una millora crec impressionant.
L’MVP indiscutible, però, és Michael Carrera. Quin mèrit té retenir-lo?
Tenim molta sort de poder comptar-hi. És el millor en la seva posició de tota la LEB. Si està centrat no hi ha ningú que el pugui frenar. Però sobretot si alguna cosa defineix el Força Lleida és que som un equip en què tothom aporta. Veus els jugadors venir als entrenaments feliços.
Sembla que Lleida podria acollir la final a quatre per pujar a l’ACB?
La gent està enganxada. La ciutat també. Estem ara sense pressió i en el play-off qualsevol cosa és possible. Anem a totes. És una oportunitat i la volem aprofitar.
Sona també el seu nom per entrar a formar part d’alguna selecció de la federació espanyola. Seria un gran premi, oi?
Molt. Però a mi ningú m’ha dit res. Continuaré treballant com ho he fet fins ara, i si arriben premis així seran un luxe.
És un entrenador jove i amb progressió que està despertant interès de diferents clubs. Té pensat continuar a Lleida?
Estic molt il·lusionat amb el projecte aquí, a Lleida, i tinc un any més de contracte. Veurem què passa a l’estiu, però ara mateix em sento part del retorn del bàsquet lleidatà entre els millors de l’Estat, tot i que hem de ser conscients del pressupost que tenim, de les possibilitats que hi ha i de la dificultat que té fer una temporada com la que estem signant.
Déu-n’hi-do com està el bàsquet lleidatà amb el Força Lleida i el Sedis. Bernat Canut també tècnic revelació?
És espectacular la feina que està fent i el rendiment que li està tenint l’equip. Sense oblidar que és un equip d’una petita població com la Seu d’Urgell. Em considero un més del Sedis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)