Lliga femenina

Un acte de militància

Bàsquet. L’Spar Girona, després de l’eliminació europea i la desfeta en la copa, es retroba amb ell mateix amb una victòria sobre el Promete en el retorn de la lliga a Fontajau

Spar Girona 74 Campus Promete 49

SPAR GIRONA:Drammeh (13), Palau (2), Araújo (11), Burke (13), Reisingerová (4) –cinc inicial–; Flores (14), López, Onyenwere (9) i Labuckiene (8). 21/42 de 2, 8/22 triples (3 Flores, 2 Araújo i 1 Drameh, Burke i Onyenwere), 8/12 tirs lliures, 40 rebots (8 Araújo), 15 assistències (7 Palau) i 92 de valoració (19 Burke), .CAMPUS PROMETE:Ayuso (6), Estebas (4), Diarra (7), Nogic (9), Kovacevic (4) –cinc inicial–; Ángel, Lahuerta (2), Barneda (3), Alarcón (8) i Geldof (6). 12/39 de 2, 6/19 triples (2 Nogic i Alarcón i 1 Ayuso i Barneda), 7/8 tirs lliures, 28 rebots (6 Diarra), 8 assistències (3 Ayuso) i 35 de valoració (10 Nogic i Kovacevic).PARCIALS:10-6, 21-15 (31-21), 24-16 (55-37) i 19-12 (74-49).

L’Spar Girona no jugava un partit de lliga a casa des del 6 de març, quan l’Uni celebrava el Partit de les Dones. Des de llavors, l’equip ha vist com se li escapaven els quarts de l’Eurolliga i la copa, els dos cops contra l’Avenida. La visita del Promete, que el 10 d’octubre havia destapat les vergonyes de l’equip gironí (68-46), obre una marató de partits de les vermelles a Fontajau, fins a un final de curs en què la classificació per a la següent Eurolliga determinarà el grau d’èxit de la temporada, marcada des de l’inici per les baixes, una circumstància que es torna a reproduir al vestidor vermell. Alfred Julbe felicitava totes i cadascuna de les jugadores que havien sortit. Es deixava les aficionades, militants de base disposades a animar i donar suport a l’equip quan més ho necessita, amb rècords d’assistència i tot.

L’equip es continua retrobant amb el que vol ser quan sigui gran, despietat al darrere i fent-ho maco i efectiu alhora al davant. I amb una plantilla amb tantes peces al final de la seva carrera o amb el contracte de les seves vides emparaulat, són de bon veure Flores, Araújo o Onyenwere, que podrien ser la columna vertebral del proper projecte gironí. Del partit, poca cosa: 9-0 al segon quart (26-17) i 12-0 entre el final del segon i l’inici del tercer (38-21), amb l’Uni sense rival en el rebot i només donant aire al rival amb pilotes perdudes (5 al primer quart, 9 al descans i 11 al final). I ara que vingui el següent, l’Estudiantes diumenge, i que la gent del cap de setmana no s’esperi un recital com el dels quarts de final de la copa (89-41), perquè no se sap quantes jugadores tindrà Julbe.

Estem millor del que a vegades transmetem. Costa digerir, quan tens una opció de títol a les mans
Alfred Julbe
Felicito cadascuna de les que han sortit per la intensitat. Seríem perfectes si tinguéssim claredat en la passada i el tir de fora

Darrera actualització: 20-04-2022 15:47:05

Tercera lesió de Frida Eldebrink, i adeu al bàsquet?

Frida Eldebrink (1988) podria haver disputat diumenge a València el seu últim partit com a jugadora professional. L’escorta sueca va rebre un cop a l’inici de la final amb l’Avenida que li ha provocat una lesió òssia. És la tercera lesió de la tiradora d’Alfred Julbe aquest curs i el temps de baixa estimat és de quatre setmanes, fet que, segons la seva evolució, podria ocasionar que no tornés a jugar aquest curs, que serà l’últim com a jugadora professional. Eldebrink va tenir una lesió al soli de la cama dreta en el partit de lliga a Salamanca al novembre i no va tornar fins al febrer. En el primer partit de pretemporada es va fer una lesió tendinosa a la mà esquerra. Eldebrink es va perdre la lliga catalana i, en les competicions FEB, ha jugat 13 dels 26 partits oficials acreditant 9 punts en 24 minuts). En l’Eurolliga, de 17 entre la fase de grups i el play-off de quarts, ha participat en 8 (6,5 punts en 24 minuts). Rebekah Gardner tampoc va jugar ahir, perquè feia setmanes que arrossegava un cop al genoll dret. La seva baixa fa que només Laia Flores no s’hagi perdut cap partit aquest curs. Gardner s’afegeix a Reisingerová i Labuckiene, que se n’havien perdut només un. Magali Mendy, indisposada, la tercera baixa de l’Spar Girona ahir abans del partit, en què Michaela Onyenwere, amb un possible esquinç al turmell dret, seria dubte per diumenge.

El calendari, carregat fins que s’acabi

La FEB va publicar les modificacions del calendari de la lliga, que s’acabarà una setmana més tard del que es preveia perquè es puguin disputar els partits ajornats per la crisi sanitària. L’Uni ja recuperava un partit ahir, dimecres que ve rep el Cadí i, Divendres Sant, l’Avenida. El quart partit ajornat que tenia, a Gernika, serà el 19 o el 20 d’abril. Tots aquests partits són entre setmana, com l’Spar-Ferrol del dia 12. L’equip gironí rep demà passat l’Estudiantes, el següent diumenge (dia 10) va a Saragossa i l’altre (17), a Ferrol. El play-off comença l’endemà de Sant Jordi amb els quarts (24 i 28) i les semifinals (1 i 5 de maig) a doble partit com l’any passat, i la final, al millor de tres (8, 12 i 15 maig).