Lliga femenina

ALBERT SÀBAT

JUGADOR DEL BÀSQUET GIRONA

“Som ambiciosos, no ho podem negar”

Després d’un inici amb dubtes, l’equip de Gasol ha guanyat onze dels dotze últims partits i s’ha convertit en un dels principals candidats a l’ascens a l’ACB

El base confia que s’ompli diumenge contra el Palència, el quart

Patrocini

Albert Sàbat (1985, Llagostera) està vivint en primera persona el moment pletòric que viu el Bàsquet Girona, impulsat per Marc Gasol i que després de sumar onze victòries en dotze partits s’ha col·locat cinquè i mira l’objectiu de l’ascens a l’ACB com una possibilitat cada vegada més certa. Diumenge, un partit clau contra el Palència (18.00 h, Fontajau)

Us trobeu en un moment increïble de joc i resultats. Hi està d’acord?
Sí. En cada partit l’equip surt a la pista convençut que les coses ens sortiran bé i d’aquí aquesta ratxa boníssima. Tots tenim clar que aquesta és la línia a seguir i intentarem allargar-la.
La temporada va començar amb unes expectatives, però les d’ara són molt evidents: l’ascens a l’ACB. Això vol dir més pressió?
És bo que es parli de nosaltres perquè realment estem fent les coses bé. Som ambiciosos, això no ho podem negar. Tenim un equip molt competitiu amb la presència d’en Marc i amb l’arribada dels últims fitxatges, que ens han millorat encara més l’equip.
L’Estudiantes i el Granada estan un esglaó per sobre o se’ls podrà discutir l’hegemonia?
Esperem que ho puguem fer. Queda molta lliga encara i nosaltres continuem retocant coses. Vulguis o no som un equip força nou perquè hi hem integrat nous jugadors i també un nou entrenador, i molts altres equips ja tenien la plantilla al complet a l’agost. Veurem com arribem al final de la temporada, però estem millorant jornada rere jornada i esperem poder competir contra ells i contra qui sigui.
Dels últims d’arribar, Txemi era un jugador ja contrastat i conegut, però Fjellerup està causant una impressió enorme.
Ja havíem jugat contra ell i n’havíem vist vídeos, però tenir-lo al costat cada dia entrenant-nos i als partits ens ha confirmat que és un jugador amb unes possibilitats impressionants. Té unes qualitats físiques i tècniques que faran que sigui un gran jugador.
La revelació és el Lleida. S’esperava el seu rendiment i el veu lluitant per l’ascens?
Des del principi que és a dalt i la gent esperava que en un moment o altre tingués una baixada però està resistint molt bé. Té una plantilla molt bona i juguen amb confiança. Això els permet mantenir-se a dalt?
Diumenge ve el Palència, quart, i un rival totalment directe. Ho veieu com una primera final?
Una final, no. Donem a tots els partits la mateixa transcendència. El que volem és fer les coses bé per competir el millor possible sigui quin sigui el rival.
Es preveu una gran entrada. Es nota quan Fontajau està al vostre costat sobretot ara que s’acosta el ‘play-off’?
Sempre ho diem. L’afició és clau i cada cop està venint més gent. És quan ens sentim més còmodes. Sabem que el club vol omplir Fontajau i esperem aconseguir-ho perquè és un partit important i també molt bonic de veure.
Fins i tot guanyeu partits en la pròrroga sense jugar gaire be, d’aquells que abans o la temporada passada es perdien.
Totalment. En alguns moments dels partits som irregulars i hem de millorar en aquest aspecte, ser més consistents. Tot i això, l’equip té la convicció que guanyarà els partits i que es pot sobreposar fins i tot quan les coses no van bé.
Un dels factors que explica també la millora és l’evolució de l’altre base de l’equip, Josep Franch?
Sempre ens ha ajudat molt, des del principi, tant en els entrenaments com en els partits, però és normal que hi hagi un procés d’adaptació d’un jugador que arriba a un nou equip i això és veu a la pista amb l’alegria amb què juga ara.
Un Bàsquet Girona a l’ACB entenc que no se’l voldria perdre jugant al parquet, no?
Al juny veuré què hem aconseguit aquesta temporada, com em trobo físicament i també quines són les intencions del club.
Fa unes setmanes, Marc Gasol va posar el Manresa com a exemple a seguir. Hi està d’acord?
En conec molts jugadors, començant per en Guillem Jou, que és del meu poble, o en Dani Garcia, que va jugar amb nosaltres, i estan fent les coses molt bé, enganxant l’afició i fent que els jugadors se sentin involucrats amb la ciutat i amb un estil de joc determinat. No només haurien de ser un mirall per a nosaltres, sinó per a molts clubs.
Una ciutat com Girona tindria prou força per tenir un equip de futbol a 1a, un de bàsquet a l’ACB i un altre a l’Eurolliga Femenina?
Sí. Tot el que sigui esport és positiu per promoure la ciutat. A més, com més nens i nenes es vegin referenciats en l’esport més bo serà per a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)